ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

spacerun: yes">       İlçemiz Çarşamba pazarında daha önceden belirlenen Zabıta Tartı Noktasında yine denetimlerini sürdürüyor.

İlçemiz Pazarcı esnafı'da bu konuda kendine düşen görevi yapıyor. Ve bize zamanla kendileri'nin de böyle kontrollerin yapılmasını istiyor. Çünkü onlarda böyle haksız dedikodulara maruz kalmak istemiyor.

Ben Belediye Zabıtasını Devlet ile Milleti kaynaştıran aralarında köprü kuran halka en yakın sivil otoriteli resmi bir teşkilat diye tanımlıyorum. Yani Vatandaşın istediği an ulaşabileceği sürekli halkın içinde kendiside halk olan resmi bir teşkilat.

İlçemizde Teşkilat mensubu arkadaşlarımız çalışmalarımızda toplumsal menfaati ve kamu yararını ön planda tutuyoruz. Bunu yaparken de kimi zaman kişilerin şahsi menfaatine dokunmak zorunda kalıyoruz. Örneğin Soma' da 1500' e yakın işyeri var. Bu İşyerleri denetlenecek, Ruhsata bağlandırılacak, Sıhhi yönden incelenecek, Halkın Sağlığını ilgilendiren rahatsızlıklar varsa onlar giderilecek. Bunların yanında 1 Çarşamba pazarı olmak üzere 3 tane Semt pazarı var. Nizam İntizam sağlanarak halkın huzurlu bir ortamda alışveriş yapması sağlanıyor. Yine Soma 100 Bin Nüfuslu bir İlçe gece kondu, kaçak inşaat takibi yapılırken, Halkın dini duygularını istismar eden dilencilikle mücadele ediliyor. Burada şunu'da söylemek istiyorum, Zaman Zaman halkımız Seyyar satıcı kovaladı diye bize serzenişte bulunuyor. Ama bizde işimizi yapmak zorundayız. Çünkü burada halkın sağlığı çok önemli çok dikkat ediyoruz ve de ruhsatlı ve denetimli işyerlerimiz kirasını ödüyor, Ruhsat harçlarını ödüyor, İlan Reklâm vergisini ödüyor, Çevre Temizlik vergisini ödüyor. Yanında elaman çalıştırıyor. Sonuçta devletin ve Belediyenin ayakta kalmasını sağlıyor. Kendisi Ekmek yerken bir başka aile'nin de ayakta kalmasını sağlıyor. Bizler Belediye Zabıta Teşkilatı olarak esnafımızdan yaya kaldırımlarını bizim müsaade ettiğimiz ölçülerde kullanmalarını istiyoruz. Bizimde burada ettiğimiz müsaade bir yere kadar ondan sonra 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre işlem yapmak zorunda kalacağız. Bize Esnaf arkadaşlarımız; İnşallah böyle bir olayla karşı karşıya bırakmayacaktır. Ben İnanıyorum.

Bizler bu işleri yaparken Belediyemizin Mevcut Kadrosu belli 15 kişiyle bu hizmetler götürülüyor. Nöbetçiler'ide dâhil olmak üzere Ana hizmetleri aksatmadan yerine getirmeye çalışıyoruz. Halkımıza huzurlu bir yaşam ve Esnafımıza'da bol bereketli yarınlar temenni ediyorum.

Feridun ÇAKMAK

Başkan Yardımcısı