SOMA BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLER İÇİN 3 BOYUTLU YAYA GEÇİDİ

Soma Belediyesi Belediye Başkanı Ali Tulup’un isteği ile okul önlerinde öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla üç boyutlu yaya geçidi uygulaması başlatıldı.
Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu önündeki yolda bulunan "üç boyutlu yaya geçidi"nin diğer bölgelerdeki okul önlerinde de uygulamaya geçirilmesi planlanıyor. Optik yanılsamaya neden olan üç boyutlu yaya geçidi, sürücülerde "yolda kasis bulunduğu" izlenimi uyandırarak araçların yavaşlamasını sağlıyor.
Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, öğrencilerin ve yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla üç boyutlu yaya geçidi uygulaması başlattıklarını dile getirdi. Öğrencilerin güvenliğini amaçladıklarını vurgulayan Tulup, "Bu sayede artık çocuklarımız yaya geçidinden daha güvenli bir şekilde geçebilecek. Sistemi ilçemizdeki tüm okul önündeki yaya geçitlerine uygulamayı hedefliyoruz" diye konuştu.