Dinamit Patlatmadan Önce Vatandaşlara Haber Verilecek

font-size: 43.0pt">Soma Belediyesi, bölgede fa­aliyet gösteren kömür ocağı işletmecileri ve muhtarlar ara­sında yapılan sözleşmeye göre, di­namitle yapılacak patlatmalardan önce vatandaşlara haber verilecek.

Uygulamanın Cuma, Samsacı, Cumhuriyet ve Hürriyet mahallele­rini kapsadığını belirten AKPli Be­lediye Başkanı Hasan Ergene, şöyle konuştu:

Düzene girecek

"Anlaşma ile dinamit atımları belli saatlerde, belli aralıklarla ve vatandaşlara bilgi verilerek yapıla­cak. Derelerin temizlik masrafı ve zararlar da şirketler tarafından kar­şılanacak. Sık sık ve zamansız yapı­lan patlamalar yüzünden vatandaş­lar şikâyet ediyordu. Anlaşma ile bu duruma bir düzen getirerek sı­kıntıların önüne geçeceğimizi düşü­nüyoruz" dedi.

Ergene, ayrıca anlaşmanın 11 Çevre ve Orman Müdürlüğü yetki­lilerinin bölgede yaptığı inceleme Mahalle sakinleri patlamalar nedeniyle ruh sağlıklarının bozulduğunu belirtti.

ve görüşmeler sonucu hazırlandığı­nı söyledi. Manisa 11 Çevre ve Or­man Müdürlüğü görevlileri, Soma Belediye Başkanı Hasan Erge­ne, Cuma Mahallesi Muhtarı Hü­seyin Kütük, Samsacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Zikri Mace, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ali Çoban ve şirket yetkilisi Önder Çelebi arasında protokol imzalandı.

Yeni Asır Gazetesi: 5 Aralık 2006 Salı Günü Haberi