“MİLLET BAHÇESİ” İÇİN İLK VE ÖNEMLİ ADIM ATILDI!

Vatandaşların Nefes alması ve güzel vakit geçirmesi için Soma Belediye Başkanı Sn. Ali TULUP “Millet Bahçesi” için harekete geçti.

Soma Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılacak olan Millet Bahçesinin kurulması için planlanan alan için ilk ve en önemli adım atılarak alanın takas işlemi gerçekleştirildi. Yapılan takas anlaşması ile ilgili basına açıklama yapan Belediye Başkanımız Ali TULUP Bugünü sevinçli bir gün olarak nitelendirdi. Belediye Başkanımız Sn. Ali TULUP basına yaptığı açıklamada; “ Soma’da Pazar yeri olarak hala kullanmakta olduğumuz yerin takas işlemini gerçekleştiriyoruz. Hepimizin bildiği gibi Soma maden ve enerji kenti. Tabi bu takas işlemini yaparken Maden sahası içerisinde kalan Deniş mahallemizin yerleşim yerleşim yerinin değişmesi gerektiğini de ifade ederek yer bulma çalışmalarına başladık” dedi.

DENİŞ MAHALLESİ TAŞINIYOR

Yapılan takas işlemleri sırasında Deniş Mahallesinin yer sorununun da çözüldüğünü belirten Belediye Başkanı Ali TULUP Mahallenin Cenkyerine varmadan Orman deposunun karşısında bulunan ve Soma Belediyesine ait olan 169.700 m2’lik alana taşınacağını ifade etti. Belediyeye ait olan bu araziyi Hazineye verdiklerini söyleyen Başkan TULUP Deniş Mahallesinin yerleşmesi için bu alanın tahsis edileceğini açıkladı.

“YEŞİL ALANIN SOMA’DA KALICI OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Takas işlemi gerçekleştirilirken tapuya işlenirken alanın yeşil alan olarak kullanılması şartını işlettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Sn. Ali TULUP; İleride bu alanın konut ya da ticari alana çevrilmemesi için çalışmalarını netleştirdiklerini belirtti. Yapılan açıklamada Soma’ya kazandırılacak olan yeşil alan ile ilgili Üniversite bazında proje çalışmasının başlatıldığı belirtildi. Soma Belediyesine devri gerçekleşen ve 85 evler olarak bilinen 29700 metrekare alana yapılacak olan yeşil alanın proje çalışmalarının başladığını söyleyen Belediye Başkanı, Pazar Yeri ile ilgili proje çalışmalarında ise sona gelindiğini müjdeli. Yapılan takas anlaşmalarının yanı sıra Nazım Yavuz Tesisinde Spor Tesisi kalmak şartıyla Soma Belediyesi bünyesine geçtiği ve bu alanda da iyileştirme çalışmalarının başlayacağı belirtildi.

Soma’ya kazandırılacak olan Yeşil alan Projelerini büyük bir mutlulukla açıklayan Belediye Başkanı; “İnsanlarımız artık daha fazla yeşil alan istiyor. Yürüyüş yolları istiyor. Bisiklet yolları istiyor. Fitness alanları ve piknik yapabileceği alanlar istiyor. Kahvesini içebileceği kafeteryalar istiyor. Yanında kütüphanesi ve oyun salonlarıyla beraber donanımlı yerler istiyor. İşte Millet Bahçeleri fikri insanların bu asli ihtiyaçları; sosyal ve kültürel ihtiyaçlara cevap verebilecek önemli bir projedir. İlçemize Yapılacak olan yeşil alan projesinde Millet Kıraathanesi, Maden Müzesi, Bisiklet Yolları ve Çocuk Oyun alanları olacaktır. Bu projeleri mutlulukla sizlerle paylaşıyorum. Çalışmalarımız kapsamında bizlerden desteğini esirgemeyen ve bizleri yalnız bırakmayan Manisa Milletvekilimiz Sn. Mehmet Ali Özkan’a, Soma Kaymakamımız Sn. Ahmet Altıntaş’a ve AK Parti Soma İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Ali Aksoy’a teşekkürlerimi sunuyor, Somamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.