Köylerin Temizlik Hizmetlerini İçin Çöp Toplama Aracı Alındı 289

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra Soma’ya 4 belde ve Soma'nın 53 köyü de Belediyemizin bakımı altına giriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olunca geliri de bir hayli fazla olacak. Belediyenin gelirinin fazla olması ilçe belediyelere de çok önemli yardımların yapılacağı belirtiliyor. Köylerin temizlik hizmetlerini de yapacak olan Belediyemiz bu çalışmalar için ilk hamleyi yaptı. Temizli...k şirketinin almış olduğu sıfır kilometre çöp toplama aracı Cengiz Topel Meydanı’nda görücüye çıktı.

Yapılacak olan yerel seçimler sonucunda Soma’ya bağlanacak 4 belde ve 53 köyün her türlü temizlik ve bakım işleri de Soma Belediyesine bağlanıyor.

Belediye Başkanımız Hasan Ergene bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha önce bilindiği gibi köylerimizin her türlü ihtiyacını İl Özel İdaresine ait Köylere Hizmet Götürme birliği yapıyordu, şimdi yeni yasa ile oluşan Büyükşehir Projesi nedeni ile bundan böyle köylerimizin ve beldelerimizin her türlü bakımı biz Soma Belediyesi’ne aktarılıyor. Somamız da 53 köyümüz var, bu köylerimizin Soma’ya olan uzaklıkları da herkesçe biliniyor. Köylerimizin yol, su, ve kanalizasyon işleri zaten daha önce ilgilenen meclis üyelerimiz ve kaymakamlığımız tarafından yapıldı. Yinede yapılacak olan ve yarım kalan birçok iş var bunları da biz soma belediyesi olarak yapacağız. Hiçbir sorun yaşamadan somanın her türlü ihtiyacına nasıl karşılık veriyorsak köylere de aynı hizmeti vererek vatandaşlarımızın rahatını sağlayacağız. Temizlik sorunu da ayrı bir konu, bu konu içinde şimdiden çalışmalarımızı başlattık. İlk etapta köylerimizde yaptığımız araştırmada 197 konteyner ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Elimizde 120 tanesi hazır. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyorlar. Bu çöp bidonlarını köylerimize dağıtacağız. Yine çöp olaylarında köylerimize gidecek araçları da yavaş yavaş almaya başladık. Temizlik şirketi ile yaptığımız anlaşma gereği köylerde çalışacak araçların alımını yavaş yavaş yapıyorlar. Bugün burada da gördüğünüz gibi ilk aracımız geldi. Köylerimizi hizmetinde sizin için çalışacak bu tür araçlarımız sabahtan başlamak sureti ile bütün köylerimizi gezerek köydeki çöpleri toplayacaklar. Bu araçlarla Soma da ki görevli arkadaşlarımız sürekli irtibat halinde olacak. Araçlara takip cihazı takılacak. Köy muhtarlarının bizlere bildirmesi veya görevli arkadaşlarımızın bizzat köyle giderek görmeleri sonucu temizlik ekipleri buralara gidecek ve o köyün çöpünü alarak köyden ayrılacak” diyen Belediye Başkanımız Hasan Ergene “Durmak Yok Hizmete Devam” diyerek sözlerini tamamladı.