Belediye Harekete Geçmek İçin Rapor Bekliyor

20 kişilik grup Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı ile Başkan Danışmanı Necati Güllü'ye yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşlar yine gece geç saatlerde top seslerinin yoğun bir şekilde duyulduğunu, bundan rahatsız olduklarını, sarsıntılarla uykudan uyandıklarını çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu, gündüz ve özellikle geceleri dışarı çıktıklarında nefes almakta güçlük çektiklerini dile getirdiler. Bayanlarda aynı dertleri dile getirerek, balkona çamaşır asamadıklarını astıklarında ise kül ve kömür tozundan simsiyah olduğunu belirttiler.

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı daha önce kontrole gelen kurumlardan rapor beklediklerini gelen raporlar doğrultusunda işlem yapacaklarını belirtti. Ayrıca Soma Belediyesinin bu konuda her zaman duyarlı olduğunu ifade etti. Kurumların inceleme heyeti tarafından hazırlanan raporlarının bu hafta içinde geleceği belirtildi.