Tıbbı Atıklar Ayrı Toplanacak

size: 10.0pt">Belediyemiz tarafından daha önce diğer  atıklarda uygulanmaya başlanan çöplerin kaynağında ayrıştırılması projesine bir yenisi daha eklendi. Hastaneler ve sağlık Ocaklarında oluşan Tıbbı atıklar bundan sonra yerinde ayrıştırılarak, kırmızı,siyah,sarı,mavi poşetlerde bu konteynırlara atılacak. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Başkan ERGENE; Bu şekilde Tıbbı Atıklar ayrı toplanıp imha edilmedikleri takdirde, başta Hepatit olmak üzere tehlikeli hastalıkların insanlara bulaşma riskinin önüne geçilemeyeceği gibi birçok sağlık, çevre ve maliyet problemimizin orataya çıkmasıda kaçınılmaz olur, İlçemizde çevre ve halk sağlığının rehabilitasyonu her türlü çevresel kirlilik etmenlerinin önlenmesi, çevre koruma ve kullanma bilincinin yerleştirilmesi çalışmalarımız artarak devam etmekte,''Halkımız her şeyin en iyisine layıktır, Hizmet konseptimizle, hedef ve amacımız Soma'ya daha güzel şeyler kazandırmaktır'' dedi.