Soma'da 60 bin Zeytin Ağacı için İlk Adım Atıldı 207

Soma’da toplam 60 bin zeytin ağacının dikilmesini kapsayan, Soma Belediyesi ile Hidro-Gen A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında zeytin fidanı dikim şenliği yapıldı.
Soma’nın Avdan Mahallesi Kurtboğazı mevkisinde Belediyemize ait 100 dönümlük arazide gerçekleştirilen zeytin fidanı dikim şenliğine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur AYDEMİR, Soma Kaymakamı Bahattin ATÇI, Soma Belediye Başkanı Hasan ERGENE, Kolin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Naci KOLOĞLU, Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya AYDIN, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
        Belediye Başkanımız Hasan ERGENE, Kolin Grubu'nun termik santraliyle 150 milyon tonluk kömür rezervinin ülke ekonomisine kazandırılacağını belirterek, bu nedenle gönülden destekledikleri projenin önündeki engellerin kaldırılmasını dilediklerini söyledi. Kesilen 6 bin ağaç yerine 60 bin ağacın yeşereceğini ifade eden Başkanımız Hasan ERGENE, bu fidanların termik santralin olumsuz etkilerinin gözlenmeyeceği bölgelere dikileceğini aktardı.
60 bin zeytin fidan için ilk adım atılarak 2 bin 500 zeytin fidanı toprakla buluştu, gelecek yılsonuna kadar 30 bin, 2016 sonuna kadar da 60 bin zeytin fidanının dikimi tamamlanması planlanıyor.