MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI GENEL MERKEZİNDEN BELEDİYEYE ZİYARET 229

Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay ve Genel Mali Sekreteri Zekeriya Aydın 15 Temmuz’da yaşanan hain FETÖ Darbe Girişimi anısına Belediyemizi ziyaret etti. Misafirleri kapıda karşılayan Belediye Başkanımız Hasan Ergene Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay’a ve Genel Mali Sekreteri Zekeriya Aydın’a plaket taktim etti. Belediye Başkanımız Hasan Ergene konuşmasında şunları vurguladı: “15 Temmuz hain FETÖ Darbe Girişimi gecesinde Somamızın en büyük sivil toplum örgütü Maden İşçi Sendikamızı temsilen Tamer Başkanımız ile Zeki Başkanımız bizi yalnız bırakmadılar o gece. Tamer Başkanımız mikrofonu alarak güzel bir konuşma da yaptı. Darbenin ne kadar büyük bir felaket olduğunu, yaşanan olayın nelere mal olduğunu o gece ifade etti, kahramanlık gösterdi. Dolayısıyla bizde bu plaketle o günün anısına kendilerine teşekkür etmek istedik”.

Belediye Başkanımız Hasan Ergene’nin taktim ettiği plaketi bütün Maden İşçileri adına aldığını belirten Tamer Küçükgencay; “15 Temmuz’u asla unutmayacağız. Bu plaketi bütün maden işçileri adına alıyorum. O gün bizler olması gerekeni yaptık. Sivil Toplum Örgütlerinin demokrasiye ihtiyacı olduğunu biliyoruz” dedi.

“DARBE ANCAK GELİŞMEMİŞ TOPLUMLARIN KURTULUŞ DEĞERİ OLABİLİR”

Türk Vatandaşlarının seçimle gelenin seçimle gideceğini ya da kalacağını öğrenmesi gerektiğini söyleyen Tamer Küçükgencay; “Darbe gelişmemiş toplumların kendine göre kurtuluşu ile ilgili değer olarak görülebilir. Darbe hiçbir zaman, hiçbir yerde yararlı ve faydalı şeyler vermez. Bizim ordumuzdan beklentimiz, ülkemizin sınırlarını iç ve dış düşmanlara karşı koruması”

Demokrasi için, Cumhuriyet için maden işçileri olarak canlarını seve seve vereceklerini cumhuriyete ve demokrasiye devamlı sahip çıkacaklarını belirten Tamer Küçükgencay son olarak konuşmasında; “15 Temmuz Şehitlerine Allahtan Rahmet diliyor, Gazilerimize geçmiş olsun, ülkemizin başı sağ olsun diyorum. Nazik davetinden ve desteklerinden ötürü Sayın Başkanıma teşekkür ederim” dedi.