İ.B.B. Şehir Tiyatroları üç oyunu ile Somalı çocuklarla buluşuyor 23

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 100 yıllık tarihinin en anlamlı turnesini Somalı çocuklarla bir araya gelerek gerçekleştiriyor. Türkiye’nin tamamını yasa boğan Soma faciasında yaşamını yitiren madencilerimizin çocuklarının bir nebze olsun acısını hafifletip, gülümsemelerini sağlamak amacıyla, sezon içinde beğeni toplayan “Pırtlatan Bal, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt ile Karagöz Balıkçı” adlı çocuk oyunlarını Somalı çocuklarla buluşturuyor.

Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt adlı oyun, 18 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 16.00’da, Pırtlatan Bal adlı oyun 19 Haziran 2014 Perşembe günü saat 12.00’de, Karagöz Balıkçı ise yine 19 Haziran 2014 Perşembe günü saat 16.00’da Soma Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

ÜÇ KARDEŞ VE MUHTEŞEM KURT  (3+ Yaş)

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, çocuk seyirci için oldukça eğlenceli bir el kuklası oyunu. Oyun, üç afacan kardeşin, yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor. Oyunda; Okan Karaca, Betül Kızılok rol alıyor.

PIRTLATAN BAL   (7+ Yaş)

Türk ve Dünya Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Aziz Nesin’in yazdığı Pırtlatan Bal, çocuk klasikleri arasında hâlâ vazgeçilmez bir yerde duruyor. Hastalanan torununa bal bulabilmek için uğraşan Nine’nin çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanmıştır. Yoksullara faizle borç veren Paracı’nın uşağı Şakşak’la Nine pazarda karşılaşırlar. Şakşak, cimri efendisinden korktuğu için Nine’ye bal vermez. Bir de üstüne onunla alay etmeye başlayınca, Nine “Her kim bu baldan yerse pırt pırt pırtlasın” diye bir dilekte bulunur. Yoksulları görmezden gelip bencillik edenlerin başına neler geldiğini, Yönetmen Haşmet Zeybek’in köy seyirlik motiflerle sahneye aktardığı bu masalda izleyeceğiz. Oyunda; Mert Aykul, Zeynep Göktay Dilbaz, M. Soner Dinç, Mana Alkoy, Serkan Bacak, Murat Üzen, Yeşim Mazıcıoğlu, Ceysu Aygen, Hamit Erentürk, Şeyda Arslan, Cihan Kurtaran, Murat Güreç rol alıyor.

KARAGÖZ BALIKÇI (7 + Yaş)

Özgür Atkın-Ceren Hacımuratoğlu’nun yazdığı Özgür Atkın’ın yönettiği Karagöz Balıkçı oyununda, Hacivat, işsiz Karagöz’e balık tutması aklını verir. Kendi yaptığı sandalla denize açılan Karagöz, türlü türlü deniz canlıları ile karşılaşır. Bu karşılaşmaların gölge perdesinde eğlenceli ve fantastik bir şekilde anlatıldığı “Karagöz Balıkçı”, Geleneksel Karagöz’ün klasik oyunlarından biri olan “Balık” oyunu temel alınarak; dildeki komiğin görsel karşılıklarıyla yeniden yazıldı. “Karagöz Balıkçı”, 7’den 77’ye tüm izleyicileri kendi öz tiyatromuzun temeli ile tanıştırmak için yola çıkıyor. Oyunda; Özgür Atkın, Uğur Dilbaz, Çağlar Elyesa Evkaya rol alıyor.

__________________________________________________________

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI MÜDÜRLÜĞÜ

Gümüş Cad. No.3 Harbiye-ŞİŞLİ İSTANBUL

Basın ve Halkla İlişkiler – 0212 455 39 34 - 0212 455 39 35 / Faks: 0212 449 51 41