Belediye Başkanımız Hasan ERGENE Demokrasi Nöbeti'nin son günü yapmış olduğu açıklama 283

" Soma'lılar son güne kadar nöbet çağrısına riayet ettiler. Büyük bir kalabalıkla nöbetlerimizi tuttuk.15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara çıkın, meydanları boş bırakmayın,meydanlara sahip çıkın çağrısı üzerine bütün Türkiye’de olduğu gibi Somalılar' da bu çağrıya duyarlılık gösterdi sahip çıktı ve 26 gündür Cengiz Topel Meydanında nöbetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün yine Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla külliye de yapılan büyük bir mitingle geniş katılımlı bir mitingle ikinci talimatını da bize söyledi. 'Artık bu nöbetlere bir ara veriyoruz evlerinize dönebilirsiniz.' dedi ve bizde bu akşam Soma’da tuttuğumuz nöbeti bütün Türkiye’de olduğu gibi sonlandırıyoruz. Soma'lılar o anıtta asılı olan Çanakkale Şehitlerimizin isimleri var.Atatürk Anıtının sağında ve solunda. Onlar bizim dedelerimiz bütün Soma'lılar Soma halkı o şehit dedelerine layık birer evlat olduklarını bu nöbet vasıtasıyla ispat etmiş oldular. Ben hepsini tebrik ediyorum. Vatan için nöbet tutmak bir ibadettir. İbadet vecdiyle bütün Soma'lılar,kardeşlerimiz, genci, yaşlısı, erkeği, kadını, çocuğu hep birlikte nöbetlerimizi gerçekleştirdik. Bir ibadet anlayışı içerisinde 'ALLAH' kabul etsin inşallah şehitlerimize layık olmaya çalıştık. Demokrasi için şehit olanlar, hayatını verenler, vatan için şehit olanlar, asker şehitlerimiz, polis şehitlerimiz, sivil şehitlerimiz onlara layık olduğumuzu gösterdik. Herkesi ben tebrik ediyorum ve herkese teşekkür ediyorum. Şimdi bu FETÖ Fethullahçı Terör Örgütü 40 yıldır sinsice çalışmış. 40 sene uğraşmışlar. Devletin her kademesine sızmak için ne gerekiyorsa yapmışlar belli noktalara adamlarını yerleştirmişler.Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Emniyet Teşkilatımıza, Adliyemize aklınıza gelebilecek her türlü kuruma bunlar kendi adamlarını sızdırmışlar ve kendine ait olan o adamların ilerlemesi için her türlü usulsuzluğu, yolsuzluğu yapmışlar. Bütün bunlar için bir bir açığa çıkıyor. Özellikle o 15 temmuz gecesi giriştikleri o başarısız darbe girişimi neticesinde olağanüstü hal ilan edildi biliyorsunuz. Artık sistem çok daha hızlı çalışmaya başladı. Bütün kurumlarda da bir ayıklanma başladı. Binlerce insan bu terör örgütüyle ilişkisi olduğu şüphesiyle önce açığa alındı. Daha sonra soruşturmalar açıldı ve bunun neticesinde de bir takım tutuklamalar oldu. Bundan sonra yargı süreci başlayacak. Bunlar süratlı bir şekilde mahkemelerde yargılanacaklar ve hak ettikleri cezalara çarptırılacaklar. Eğer örgütle ilişkileri somut bir şekilde tespit edilirse yasalar çerçevesinde bunlar bir daha hiçbir şekilde kamuda istihdam edilmemek üzere işlerine de son verilecek her türlü haklarıyla beraber yani hiçbir hakkını alamayacak ne emekli olabilecek ne ikramiyesini alabilecek ne maaş alabilecek. Büyük çaplı bir temizlik var. Burda vatandaş olarak hepimize düşen görevler var. Bizde bu ülkenin bir vatansever evladıysak eğer çevremizde eğer bu örgütle ilişkisi olduğunu düşündüğümüz isimler varsa, bildiğimiz bişeyler varsa bunları hemen emniyet kuvvetleriyle ve adliyeyle paylaşmamız lazım. Cumhuriyet Savcılıklarına şahsen gidip bildirmek lazım, emniyet müdürlüklerine şahsen gidip bildirmek lazım hiçbir şey yapamıyorsa iki satır yazı yazıp postaya versinler örgütle ilişkisini olduğu düşündüğü isimleri ihbar etsinler bu Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Kendisi de televizyonlardan bizzat söyledi. Bu temizliği biz hep beraber yapacağız el birliğiyle yapacağız ama kanun çerçevesinde. Hiç kimse eline taş, sopa şu bu alıpta işte bu Fethullahçıdır, bu FETÖ’cüdür bunun iş yerini dağıtalım iş yerini basalım işte onu burdan kovalım böyle değil. Hukuk çerçevesinde adalet neyi emrediyorsa yasalar neyi emrediyorsa bu çerçeve içerisinde bu sorunu hep birlikte çözeceğiz inşallah. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle Türk Milletiyle kimse başa çıkamaz. Hele bu hainler bu FETÖ'cü teröristler, silahlı teröristler bunlar devletin milletin emanet ettiği o F16’ları, tankları,topları, tüfekleri millete çeviren hainler bunlar bunun bedelini ödeyecekler. En ağır şekilde ve bunların destekçileri de bunun bedelini ödeyecek. Yani devlete kastedenlere destek olanlar en az onlar kadar haindir. Hala bu yolda devam edenler varsa bunlar hemen pişman olsunlar. Gitsinler o devletin yetkili birimlerine teslim olsunlar. Bildikleri ne varsa örgütle alakalı hepsini deşifre etsinler, anlatsınlar ki hiç değilse cezaları biraz hafiflesin. Yani bu onları kurtarmaz ama hafifletici sebep olur belki hakimlerin takdirindedir. Yani bugüne kadar yaptıkları hainlikleri bir nebze olsun belki affettirirler" dedi.

Belediye Başkanımız Hasan ERGENE Demokrasi Nöbetlerindeki Yapmış Olduğu Açıklamalar