Anasayfa HaberlerZehirli Gazlar Ölçülemiyor

Zehirli Gazlar Ölçülemiyor

Kömür atıklarını incelemeye gelen Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri atıklardan çıkan zehirli gazları ölçemediklerini belirtti. Çevreciler Özel maden ocaklarını inceleyip gitti.

Son günlerde artan şikayetler üzerine Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri Soma’ya geldi. Belediye encümen toplantı salonunda Başkan Hasan Ergene başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Cuma Mahallesi muhtarı Hüseyin Kütük, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Zikri Maci, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ali Çoban ve Samsacı mahallesi Muhtarı Mustafa Yazıcıoğulları ile Belediye Çevre müdürü Öden Yapıcı, Temizlik İşleri Müdürü Murat Gergin, Manisa Çevre Yönetim şube müdürü Gülcan Karaserçe, Çevre Mühendisi Jale Ekinci, Biyolog Sami Akça katıldı. Toplantıda Mahalle muhtarları mahallelerinin sorunlarını Çevre Müdürlüğünden gelen ekiplere anlattı. Başkan Ergene şikayetlerle ilgili olarak mahalle sakinlerinden gelen şikayet dilekçelerini Maden işleri Genel Müdürlüğüne, Çevre ve Orman Müdürlüğüne, ELİ müessese müdürlüğüne gönderildiğini belirtti. Çevrecilerde çevrenin geri planda bırakıldığını işletmelere zamanında çalışma izni verilirken çevre planlaması yapılmadığını, baca gazı ve arıtma tesislerinin yaptırılmadığını belirttiler. Ayrıca Kömür ocaklarına cezadan çok yaptırım uygulanması gerektiğini gerekli işlemlerin yapılmadığı taktirde cezai müeyyidenin en yüksekten uygulanmasını ifade ettiler. Daha sonra Darkale sokakta inceleme yapan çevreciler atıklardan çıkan duman ve zehirli gazlar içinde bu gazları ölçebilecek teknik imkanımız yok. Bakanlıkta  bu cihazdan 3 tane var 81 vilayet talepte bulunuyor. Hepsine yetişmek mümkün değil şeklinde konuştular.

Belediye başkanı Hasan Ergene Cuma ve Samsacı mahallesi sakinlerinin dertlerini yerinde dinledi. Başkan Ergene her zaman yanlarında olduklarını belirterek bu işin takipçisiyiz. Bir kaç hafta sonra da Maden işleri genel Müdürlüğünden bir ekip gelerek özel maden ocaklarının sahalarını ve çalışmalarını denetleyecek dedi. Mahalle sakinleri de geceleri top seslerinden ve sarsıntıdan uyuyamadıklarını ifade etti.

Haber: Hafit UYAR Kurtuluş Gazetesi