Anasayfa HaberlerZabıta Müdürlüğü ve Sağlık Ekiplerinden Gıda Denetimi

Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık Ekiplerinden Gıda Denetimi

Soma Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü,Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü”ne Bağlı ekipler nezaretinde,Halkın hijyen şartlarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketmesi amacıyla,gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini sık sık denetliyor.Lokanta restoran,okul kantini,yemek üretim yerleri,kıraathaneler ile çay ocakları,ruhsat ve sağlık karneleri ile genel temizlik açısından denetlenirken,son bir haftada toplam 20 adet gıda imalathanesi ve 13 adet okul kantini denetlenerek işlem yapıldı.28.09.2009/10.12.2009 tarihleri arasında 1243 adet iş yeri ruhsat ve genel denetimden geçirilerek ruhsatsız iş yerlerin ihtar verildi.

Soma Belediyesi Zabıta Komiseri Ersan GÖL,Halkımızda esnafımızda duyarlı,sağlıklı gıda tüketmelerini sağlıyoruz.Esnafımızın büyük bir bölümü sağlık ve hijyen açısından gerekli şartları sağlamış durumda.Ancak bazı iş yerleri genel temizlik açısından yetersiz ve bu iş yerlerinin evrak eksiklikleri bulunuyor.Bunlara ceza ve ihtar tutanağı düzenlendi.İnanıyorum ki bu iş yerleri en kısa zamanda eksikliklerini tamamlayacak ve gerekli koşulları sağlayacaktır dedi.