Anasayfa HaberlerYeni Yapılacak Adalet Sarayı

Yeni Yapılacak Adalet Sarayı

Soma’ mıza uzun yıllar hizmet verecek olan Yeni Adalet Sarayı için çalışmalar devam ediyor. Soma Belediyesi  Fen İşleri ekiplerince arsa üzerindeki eski binaların yıkımı yapılıyor. Arsa da Belediye tarafından satın alınıp Adalet Bakanlığına devredilmiştir. 4000 m2 lik arsa üzerine son derece güzel ve estetik bir mimari proje hazırlandı.

Adalet Bakanlığında görevli mimar ve inşaat mühendisinden oluşan teknik ekiple Soma Belediyesi mimar ve mühendisleri arsa üzerinde incelemeler yaptılar. Bu incelemelerle projeye son şekli verilerek bina kısa zamanda ihale edilecek. Yeni Adalet Sarayının Emniyet Müdürlüğü binasına yakın oluşu da bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Yeni binanın Soma Adliyesinin bütün sorunlarını hallederken aynı zamanda şehrimiz için büyük bir kazanım ve çok önemli bir kamu yatırımı olacağını düşünüyoruz.