Anasayfa Haberler'UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası' Soma'da

'UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası' Soma'da

Kültür Bakanlığı ve UNESCO’nun ortak çalışmaları olan “Somut olmayan kültür mirası” grubu soma’mızın halk oyunlarının ve zeybek müziklerini video ve fotoğraflamak üzere Soma’ya geldiler.

Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Eğitmeni Ahmet SİS yönetiminde Darkale Köyünden M.Ali ÇOBAN ve M.Emin KÖRPE ile birlikte Soma’nın unutulmaya yüz tutmuş zeybek oyunlarından örnekler sergilendi.

Kültür Bakanlığı folklör araştırması Tanju OZANOĞLU ve kameraman İrfan SAATCİ ile yapılan çalışmada, gelen heyet Soma’nın çok önemli bir kültür hazinesine sahip olduğunu vurguladılar.

Bu çekimlerin Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan “Anadolu Halk Ezgileri Multimedia Cd Kataloğu” çalışmasında çıkacağını belirttiler. Ayrıca bu çalışmalardaki kaynak kişilerin UNESCO’yada kazandırılacağını beyan ettiler. Gelen heyet Soma’daki çalışmalarına yardımcı olan Belediye Başkanımız Sayın Hasan ERGENE’yede Kültür Bakanlığı adına teşekkürlerini sundular.