Anasayfa HaberlerTRT ile Soma'da Sabah Sporu.

TRT ile Soma'da Sabah Sporu.

TRT Okul kanalında hafta içi her gün saat 10:00’ da yayınlanmakta olan Yapımcılığını Hüseyin Kılınç’ın yaptığı “Herkes İçin Spor” programı çekimlerini Soma’ da yaptı.
Soma’da çekimleri yapılan program, spor eğitmenleri Serkan İnciler ve Esra Burcu Ekim tarafından Soma’lı sporseverler ile birlikte gerçekleştirildi.

Sabah Egzersizleri, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, Ak Parti Soma İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Özkan ve Soma’ lı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
     Sabah egzersizlerini yöneten hocalardan Serkan İnciler de “20 dakikada güne zinde başlamanın sırrı Herkes İçin Sporda açıklanıyor” dedi. İnciler, konuşmasına şöyle devam etti:
“ Bugün burada bizim programımız biraz farklılaştı, yabancı konuklarımızı biz burada birlikte spor yapmaya davet ettik, bazıları geldi, bazıları gelemedi. Bizim buradaki amacımız şu, pahalı spor salonlarında edinilecek bilgi ve egzersizleri para harcamadan ve çok daha kolay bir şekilde, ayaklarının dibinde uygulamalı olarak göstermektir. Böylece halkımız hangi hareketin hangi hastalığa ya da vücudun hangi bölgesine yararlı olacağı ve sağlıklı bir yaşam için gerekli egzersizleri daha sıcak bir şekilde, ister ekrandan isterse kendisi de grubun bir parçası olarak doğrudan öğrenecektir. Tüm Türkiye harekete geçsin artık biz sağlıklı bedenler istiyoruz. Sağlıklı beyinler ülkemizde oldukça fazla, bedenimize de önem gösteriyoruz ve bunu birleştirdik mi ortaya inanılması güç bir kuvvet doğar, biz bunun peşindeyiz ve herkesi bekliyoruz. ” dedi.
       Program’ın diğer spor eğitmeni Esra Burcu Ekim ise konu hakkında şunları söyledi; ‘‘ Bugün tarih ile sporu birleştirdik çok güzel bir konsept oluşturduk, herkesin yapabileceği hareketleri televizyon karşısına geçip yapmayı ve insanların da yapmasını hedefliyoruz. Gittiğimiz yerlerde bizlerle birlikte katılan arkadaşlarımız oluyor ve bu yaptıklarımız çok kolay hareketler. Biz her zaman sporun yerinin ve yaşının olmayacağını savunuyoruz. Sağlığınızı önemsiyorsanız eğer mutlaka spor yapmalıyız ’’ dedi.
Sabah egzersizlerini yöneten hocalardan Serkan İnciler Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile yaptığı röportajda, Soma nasıl bir kent diye? sordu.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra “Her yaşta spor yapılmalı. Bu nedenle bizlerde sporun önemine dikkat çekmek amacıyla parklarımıza kondisyon aletleri yerleştirerek Soma halkının hizmetine sunduk. Büyük küçük her yaşta sporun önemli olduğunu biliyor ve bu şekilde çalışmalar yapıyoruz” dedi.