Anasayfa HaberlerTEŞEKKÜRLER SOMA

TEŞEKKÜRLER SOMA

BELEDİYEMİZ ATIK PİLLERİN TOPLANMASI KONUSUNDA ÖRNEK,

TEŞEKKÜRLER SOMA

“Büyük bir çevre sorunu için, küçük bir katkı”
Çevreye gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkür ederiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün 29.11.2012 tarihli yazıları  tıklayınız   içeriğinde Özel atıklar sınıfında yer alan atık pillerin ilçemizde yıllar itibariyle artış gösteren miktarlarda toplanmasına yönelik çalışmalar Bakanlıkça memnuniyetle karşılandığı belirtilmiştir.

Günlük hayatımızda radyolarda, el fenerlerinde, TV gibi elektronik araçların kumandalarında, duyma cihazlarında, duvar saatlerinde, fotoğraf makinelerinde, oyuncaklarda ve daha birçok yerde kullanılan kuru piller, içerdikleri ağır metaller nedeniyle deri, böbrek ve akciğer hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa neden olmaktadır. Pillerin içeriğindeki çinko, kurşun, nikel, kadmiyum, gümüş, cıva ile alkalinler ve elektrolitler içerdikleri ağır metaller nedeniyle, bilinçsiz olarak çevreye atıldıklarında insan sağlığı ve çevre için (su ve toprak kirliliği) tehlikeli olmaktadırlar.

Ekonomik ömrünü tamamlamış Atık pillerin, uygun olmayan biçimlerde doğaya atıldıklarında, sızdırma yoluyla içlerindeki kimyasal maddeleri etrafa yayılarak tehlike saçtığını biliyor musunuz?Yaşadığımız çevrede Ömrü bitmiş pilleri çeşitli yerlerde bulunan pil kumbaralarına atarak, sorumlu kuruluşlar aracılığıyla lisanslı bertaraf tesislerine göndererek, geleceğe daha az kirlenmiş bir doğa bırakmak istiyoruz.

Pillerin çevreye verdiği bu zararı ortadan kaldırabilmek adına 2006 yılından bu yana kampanyalar yürütmekteyiz.  Okullarımızda, atık pilin çevreye verdiği zararı öğrenen çocuklar, evlerine gittiklerinde bunu annelerine, babalarına ve kardeşlerine anlatarak kampanyanın doğal temsilcileri oldular. Çevremizin korunması,gelecek nesillere sağlıklı bir çevrenin bırakılması adına atık pil toplama kampanyalarına katılım ve desteklerinden dolayı, İlçe Kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bağlı eğitim kurumlarının yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerine, konuya duyarlı ilçe halkımıza  teşekkür eder, çevremize ve ortak geleceğimize göstermiş oldukları hassasiyet için şükranlarımızı sunarız.

Hasan ERGENE