Anasayfa HaberlerTedaş Soma İçin Tarihi Bir Yatırıma Hazırlanıyor

Tedaş Soma İçin Tarihi Bir Yatırıma Hazırlanıyor

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın Ankara ziyareti’nde de gündeme getirilen TEDAŞ yatırımları ile ilgili çalışmalar başladı. Dünya Bankası kaynaklarından finanse edilecek yatırım kapsamında Soma şehir şebekesi yeniden ele alınarak elektrik hatları yer altına alınacak, yeni trafo merkezleri tesis edilecek, cadde ve sokak aydınlatmaları geliştirilerek yenilenecek. En son 1980’li yıllarda böyle bir yatırım alan Soma, iki yıl gibi kısa sürede tamamlanacak olan işlerle çağdaş bir şehir görüntüsüne kavuşurken, vatandaşlarımızın gerilim düşüklüğü gibi şikayetleri de sona erecek.
       Yatırım miktarı olarak ilk önce yaklaşık 10 milyon TL. düşünülürken ihtiyaca göre bu ödeneğin arttırılabileceği de bildirildi. İhale hazırlıkları kapsamında Belediye’de bir toplantı yapan proje gurubu, proje ve keşiflendirme çalışmalarına başladı.

Toplantıya Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa Tedaş Proje ve Tesis Müdürü Elk.Müh.Mehmet Yıldırım, Elk.Müh.Ahmet Saraç, Tedaş Genel Müdürlüğü Proje ve Tesis Dairesi Başkanlığından Elk.Müh.Melih Ergin, Elk.Müh.Talat Yılmaz, Tedaş Soma İşletme Müdürü Recep Değirmencioğlu, Elk.Tek.Ahmet İzgin, Manisa Tedaş Emlak ve Kamulaştırma Müdürü Bülent Karaman ile Soma Belediyesi Şehir Plancısı Miyase Kılınç katıldı. Proje ve keşiflendirme çalışmasının yaklaşık bir hafta süreceği bildirildi.