Anasayfa HaberlerSOSEV tarafından yaptırılan Özel Eğitim Okulunun temel atma töreni Cumartesi günü yapıldı.

Endüstri Meslek Lisesi arka tarafında yapılan okulun temel atma törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu başkanı Yusuf Çelebi, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye başkanı Hasan Ergene ile siyasi parti temsilcileri, Vakıf yöneticileri ve Somalılar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda SOSEV başkanı Mustafa Bayraktar yapılacak okul inşaatı ile ilgili bilgiler verdi. Mustafa Bayraktar konuşmasında; Yapılacak olan okul binamız 1790 m² kapalı alanı olan, zemin artı 3 kattan ibarettir. Okulumuz 500 öğrenci kapasiteli ve her yaş grubundaki engelli bireye hizmet verebilecek özelliklere sahiptir. Okulumuzun bünyesinde zihinsel engelli öğretim bölümü, eğitim uygulama bölümü, iş eğitim merkezi ve destek eğitim birimi olmak üzere 4 farklı bölümle hizmet verecektir. Manisa ilinde ilk olacak okulumuzda engelli bireyler tam gün eğitim görecekler ve uzman eğiticilerin eşliğinde meslek eğitim kurslarına dahil olmak üzere farklı projelerde topluma kazandırılacaklardır.
   Değerli vakıf dostları Vakfımız bu temelini attığımız okul projesinden sonra 2011 - 2012 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilmek üzere 6 daireli apart öğrenci evini yapmayı planlamaktadır. Ayrıca 300 engellinin 24 saat bakım yapıldığı engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi inşaatına en kısa zamanda başlamayı planlamaktadır. Bu projelerimizi ve bundan sonraki projelerimizi ortak hayata geçirmek için ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını bizlere destek olmaya ve birlikte el ele vererek çalışmaya davet ediyorum dedi. Mustafa Bayraktar konuşmasının sonunda Temelini attığımız okul inşaatımızın bugüne kadar emekleri geçenlere sonsuz teşekkürler ediyorum diyerek emeği geçenleri tek tek saydı.
     Belediye Başkanı Hasan Ergenede yaptığı konuşmasında Somanın engellilere bakışının bir farklı olduğunu söyleyerek SOSEV vakfımız bir çok yararlı ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır. Bu okulda bunlardan bir tanesi dedi. Başkan Ergene Soma belediyesi olarak şehir içi minibüslerde özürlü bölümü olduğunu ve özürlülerin rahatça binip inebilmeleri için özürlü rampası olan 18 minibüsü Türkiyede ilk defa Somaya alındığını söyledi.
    Türkiye Sakatlar konfederasyonu başkanı Yusuf Çelebide yaptığı konuşmada engellilerin rahat yaşaması için Somada çok iyi çalışmaların yapıldığını vurgulayarak SOSEV Vakfını bu çalışmalarından dolayı kutladığını söyledi.
    Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berberde konuşmasında her zaman engelli bireyler için çalıştıklarını belirterek, bu tür yatırımlarda elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz dedi. Berber Vakıf başkanımız beni arayıp böyle bir okul yapıyoruz dediğinde derhal İzmirli iş adamı Yasin Kılıç beyle irtibata geçerek demir ihtiyacını karşıladık. Bu kadar kısa zamanda bu temel atılıyorsa, inanıyorum ki bu inşaat bir yıl değil 6 ayda tamamlanır dedi.
    Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdide yaptığı konuşmasında Ak Parti hükümetinin engellilere büyük önem verdiğini söyleyerek Ak parti iktidarının engelliler için yaptığı düzenlemeleri anlattı.
    Konuşmaların ardından Soma Müftüsü Dr:Emanullah Polat tarafından dua yapıldı. Tüm protokol üyelerinin katılımıyla beton butununa basılarak okul temeline ilk harç atıldı.