Anasayfa HaberlerSomanın Termik Santral Buharı ile Isıtılması Hakkında Toplantı Yapıldı.

Somanın Termik Santral Buharı ile Isıtılması Hakkında Toplantı Yapıldı.

İlçemizdeki konutların termik santralden elde edilecek sıcak suyla Isıtılması konusuyla ilgili olarak bu gün Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ak Parti Soma ilçe başkanı Mehmet Ali Özkan, SEAŞ Genel Müdürü Halil Çıtak, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz ve Dizayn Grup Firması temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda; bu projede SEAŞ ve Belediyenin yapması gerekenler, projenin gerçekleştirilebilmesi için Enerji Bakanlığı düzeyinde yürütülecek çalışmalar, proje maliyetinin hesaplanması, proje hayata geçirildiğinde seracılık faaliyetlerinde de kullanılabilmesi için ilçemizde sera alanlarının oluşturulabileceği arazilerin belirlenmesi, projenin gerçekleştirilmesi için termik santral bünyesinde Yapılması gereken çalışmaların neler olduğu gibi konular üzerinde duruldu ve Uygulanacak yol haritası belirlendi. Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz Kırkağaç Belediyesi olarak bu projede yer almak istediklerini ifade etti. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de " İlçemizdeki hava kirliliği probleminin Çözümüne büyük katkı sağlayacak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bu projenin hayata geçirilmesi için Belediye olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını " ifade etti.