Anasayfa HaberlerSoma temiz havaya kavuşuyor!

Soma temiz havaya kavuşuyor!

Belediyemiz, Soma Termik Santralı’ndan elde edilecek ekonomik ve çevre dostu ısı enerjisini sizlere ulaştıracak Bölge Isıtma Sisteminin kapasite belirlenmesi ve planlama çalışmalarına başlamıştır. Bu konuda birkaç gün içerisinde siz değerli halkımıza yönelik bir anket çalışması yürütülecektir. Ülkemizin yerli kaynakları kullanılarak elde edilecek bu ısı ile konutunuzda konforlu ve ekonomik bir biçimde ısıtma ve sıcak kullanım suyu ihtiyacının karşılanması için sizlere yöneltilecek anketi tam ve doğru olarak yanıtlamanızı rica eder, sağlık ve esenlikler dilerim.

Soma Belediye Başkanı
                                                                                                                                                   Hasan ERGENE

KESİNTİSİZ, UCUZ VE KONFORLU ISINMA

Soma Termik Santralı’ndan elde edilecek ısı ile daha ekonomik ve konforlu bir ısıtma sağlanacaktır. Bölge ısıtma sisteminin bir konut için sağlayacağı ekonomik avantaj konutun büyüklüğü, ısıtma şekli ve yakıt cinsi başta olmak üzere birçok etkene bağlı olarak değişmekle beraber %15-30 aralığında olması beklenmektedir. Soma bölge ısıtma sistemine bağlantı yapacak aboneler ekonomik olarak:

-24 saat konutun tamamında konforlu ısınma
-24 saat sıcak kullanım suyu imkanlarından faydalanacaklardır.

Belediyemiz, Soma Termik Santralından ısıyı konutlara ulaştıracak bölge ısıtma sistemi ile ilgili yatırımları yapacaktır. Konut sahiplerinin binalarına kadar gelen bu ısıyı kullanabilmeleri için bina altına konulacak sayaç ve ısı  değiştiricilerden oluşan sistemin bedelini karşılaması gerekmektedir. Bu bedel daire başına yaklaşık 600 – 1.500 TL  arasında olacağı tahmin edilmektedir. Eğer dairenizde radyatör tesisatı yok ise, bölge ısıtma sistemi hizmetinden yararlanabilmek için ek olarak dairenize ortalama 1.500 TL tutarında bir radyatör sistemi kurmanız gerekecektir.

TÜKETTİĞİN KADAR ÖDE
Bayındırlık ve İskan Bakanlığının “Merkezi Isıtma Ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma Ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik” gereğince bölge ısıtma sistemine bağlı binalarda ısı sayacı kullanılacaktır. Bina ve daire girişlerine konulacak ısı sayaçları ile her bina tükettiği ısı kadar faturalandırılacaktır.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE
Klasik yöntemlerde, her binada ısınma için yakıt yakıldığında çevreye salınan emisyonlar tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Bölge Isıtma Sisteminde ise, yakıt sadece santralde kontrollü olarak yakıldığı için hava kirliliği ortadan kalkar.

GÜVENİLİR VE TEHLİKESİZ
Bölge Isıtma Sisteminde yakıt sadece santralde yakılır. Binalara gönderilen sadece sıcak sudur. Bu nedenle yakıttan kaynaklanabilecek yangın ve patlama gibi bir risk bulunmaz.