Anasayfa HaberlerSoma Okulları 2012-2013 Öğretim Yılı Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası

Soma Okulları 2012-2013 Öğretim Yılı Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası

Soma Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan okullarla birlikte atık pilleri toplamak üzere ve 2008 yılından bu yana proje işbirliğini sürdürdüğümüz (TAP)Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği ile birlikte Ödüllü Atık Pil Toplama kampanyasının üçüncüsünü başlatıyor.

Kampanyanın amacı, “İlçemizde çevrenin iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, doğal kaynaklarımızın korunması, ortak geleceğimiz çevremize gösterilen hassasiyetin herkese örnek olması ve yaygınlaştırılması yanında Atık pillerin düzenli olarak toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesini temin ederek, öğrencilere ve halkımıza çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye ulaşmaktır.” Kampanya bilgileri için buraya tıklayınız.

Çevrenin korunması konusunda,geçen yıl ki kampanyada ilçemiz halkının ve okullarımız idareci,öğretmen ve öğrencilerinin hep birlikte atık pil  toplama konusunda bilinçli ve duyarlı olmaları gösterilen ilgi ve işbirliği sonucu ilçemizde 1.5 ton atık pil toplanarak doğaya karışması önlenmiş ve ilçemiz Manisa ili genelinde birinci olmuştur.

Yine,ilçemizde 2011-2012 eğitim döneminde ilçemiz okullarında atık pil toplama kampanyasında, öğrenci sayısı/kg esasına göre en çok atık pil toplayarak Manisa ilinde ve ilçemizde birinci olan Soma Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile topladıkları  atık pillerle çevreye olan duyarlılıklarını gösteren dereceye giren okullar TAP ve belediyemizce ödüllendirilmişti.

Öğrencilerimize eğitim çağında çevre bilinci kazandırmak, yaygınlaştırmak, çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesi konusunda bilinçlendirme sağlama amacıyla, İlçe Kaymakamlığımızın destekleriyle, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyemiz ve TAP işbirliğiyle, bu yılda " Manisa ili okullarında ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" kapsamında ilçemizde ödüllü atık pil toplama kampanyası yapılması derneğin web sitesi www.tap.org.tr duyuru ve haberler bölümünden ulaşılabilir.

15 Kasım 2012 tarihinde başlaması ve 30 Nisan 2013 tarihinde bitmesi planlanan ödüllü atık pil kampanyası ile ilgili tarafların görev ve yükümlülüklerini içeren bilgiler proje paydaşlarına duyurulmak üzere resmi yazımızla gönderilmiştir.

İlçemizde uygulanacak atık pillerin toplanması kampanyası işbirliğine,okullarımızdan katkı ve destek veren yönetici,öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar,desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamlığımıza teşekkür eder, çevremize ve ortak geleceğimize göstermiş oldukları hassasiyet için şükranlarımı sunarım.

12.11.2012

Hasan ERGENE