Anasayfa HaberlerSoma Kent Güvenlik Yönetim Sistemi - Hizmete Başladı

Soma Kent Güvenlik Yönetim Sistemi - Hizmete Başladı

Soma Kent Güvenlik Yönetim Sistemi nihayet devreye girdi. Soma Belediyesi tarafından 10 aylık bir çalışma neticesinde 8 bölgede 32 kamera devreye sokularak Soma kent merkezi izlenmeye başlandı. Hırsızlık, asayiş olaylarının önüne geçilmesi için uzun yıllardır istenen ancak bir türlü yapılamayan Mobese sistemi artık Soma şehir içinde devrede.

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, Soma Belediye Başkanımız Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Soma İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Emniyet Müdürlüğü binasında açılışı yapıldı. Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi katında hizmete giren mobese sistemi sayesinde kaydedilecek görüntüler 7 gün 24 saat Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından izlenebilecek. Şehir içindeki asayiş ve hırsızlık olaylarını en aza indirmek için devreye sokulan Mobese sistemi Soma Kaymakamlığı, Soma Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen organize çalışma neticesinde kuruldu. Açılışta kısa bir konuşma yaparak katılanları bilgilendiren Belediye Başkanımız Hasan Ergene ‘Turkcell Süper Online Soma’dan fiber optik kablo geçirmek için izin istemişti. Soma’mıza fiber optik kablo alt yapısının karşılanması şartı ile izin vereceğimizi söyledik. Bu şartımızı kabul eden şirket yetkilileri bizi 600 bin TL’lik bir yatırımdan kurtarmış oldular. 14.500 km. alanda kablo döşediler. Bizler ise bu çalışmalara 400 bin lira ödedik. Toplamda 1 milyon liraya mal oldu. Cengiz Topel Meydanı, Dörtyol Mevkii, Beşyol Mevkii, İstasyon Meydanı, Faik Usta Mevkii ve Çınar’ın olduğu yerde, İtfaiye kavşağı, Otobüs terminalimizin çıkışında şuan da kameralarımız var. Hizmete girdi. 8 bölgede 32 kamera bugün devreye girdi. 4 kamera ise Kırkağaç çıkışına koyulacak. Buranın izleme merkezi ise mezarlık olacak. Toplamda 24 noktada 78 kameraya çıkmayı planlıyoruz. Belediyemizin bütçesinden harcadığı para 400 bin civarında’ dedi.

Ardından söz alan Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ‘Somamızda emniyet olarak gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Halkımızın huzurunu kaçıranları nere de olursa olsun yakalayıp adalete teslim ediyoruz. Her tarafta her yere bir tane polis ve jandarma koyma şansımız yok. Her tarafı görme şansımız yok. Kameralar ile birlikte Soma’mızın her yerini göreceğiz. Halkın huzurunu kaçıranlarında sonunu getiririz diye düşünüyorum. Amacımız Mobese sistemiyle şehrimizin güvenliğini, huzurunu sağlamaktır. Soma’mız 24 saat gözlem altında olacak. Halkın huzurunu kaçıranlar bundan sonra Soma’da barınamayacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ dedi.