Anasayfa HaberlerSoma Halk Oyunları Ekibi

Soma Halk Oyunları Ekibi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün kızı Saliha ile AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin oğlu Furkan'ın düğün merasimi, devletin zirvesini bir araya getiren düğüne Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibi damga vurdu. Ahmet Sis düğünde büyük beğeni toplayan ekibini anlattı. Sis ' Bizleri Soma Belediye Başkanımız vasıtası ile Manisa Milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi davet etti. 44 kişilik bir ekip ile gittik. Darkale ekibi ve Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibimiz düğünde 3 gösteri sergilediler. Cuma akşamı Bilkent Otelde bayanlara özel yapılan kına gecesinde Soma Örf ve adetlerinden oluşan kına gecesi ve sağdıç oturması ile kına yakımı yapıldı. Gelinimize kına yakımı ekibimiz tarafından yapıldı. Bir gün sonra ATO Congresium'da düzenlenen düğünde ise Soma örf ve adetleri canlandırıldı, mani atışması yapıldı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımızın eşleri büyük beğeni ile izleyerek çok beğendiklerini açıkladılar. Başbakanımız 'Somalılara selamlarımızı iletin. Soma'ya gelmek istiyorum' dedi. Darkale iğne oyalarımız büyük beğeni topladı. Ekibimizi Ankara'da yapılacak programlara davet ettiler. Düğünde bir çok kişi tekrar izlemek istediğini ifade etti. Milletvekilimiz düğünü olmasına rağmen bizlerle yakından ilgilendi. Bizlerde bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum' dedi.