Anasayfa HaberlerSoma çevre yolu temeli Cumartesi günü yapılan törenle atıldı.

Soma çevre yolu temeli Cumartesi günü yapılan törenle atıldı.

Çevre yolunun istasyon köprüsü civarından geçen bölümünde temel atma töreni yapıldı. Törene Manisa Valisi Celelettin Güvenç, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun siyasi parti temsilcileri, Çevre yolunu yapan OSF firması yetkilileri ile Somalılar katıldı. Soma halkının büyük ilgi gösterdiği açılış festival havasında geçti. Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve Milletvekilleri ilk olarak işçilerin yanına giderek kazasız belasız yolun tamamlanması dileklerinde bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Soma Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Protokol ve Somalılardan tam not ala halk oyunları ekibinde özellikle Halk oyunları eğitmeni Ahmet Sisin gösterisi büyük beğeni topladı.
Belediye Başkanı Hasan Ergene yaptığı konuşmasında Soma için 100 yılın sorunu çözülüyor dedi. Ergene Somaya önceki dönemlerde de ne istendiği sorulduğunda yol denirdi. Bergama Akhisar yolu tamamlanmak üzere ancak Soma geçişi yapılmamıştı. Bu da şehir içinde büyük sıkıntı oluşturuyordu. Çevre yolumuzun yapılmasıyla bu sorunlarımız çözülecek. Ben buna 100 yılın yatırımı diyorum. Somanın kaderi değişecek, Somanın çehresi değişecek. Bir çok sıkıntımız bitecek, şehir içindeki kamyon parkları bitecek, toz toprak bitecek. 10 kilometrelik bir çevre yolu bu. Bu yol yapılırken bizimde Belediye olarak çorbada tuzumuz var. Burada 18 uygulaması yaparak çevre yolu kenarında çarpık yapılaşmayı engelledik. Yeni yapılacak yapılarla Somamız modern bir şehir görümüne kavuşacak dedi.
Kara Yolları Bölge Müdürü Erol Altunda yaptığı konuşmasında Karayollarının Manisa ve Soma bölgesine yaptığı yollar hakkında bilgiler verdi.
Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Hüseyin Tanrıverdide yaptıkları konuşmalarda Ak Parti hükümetinin yollara ne kadar önem verdiklerini vurgulayarak Soma çevre yolu ile Bergama Akhisar yoluna yapılan yatırımları anlattılar.
   Konuşmaların ardından kurban kesilerek protokol üyeleri tarafından çevre yolu üzerinde yapılacak köprü için ilk beton butona basılarak atıldı.