Anasayfa HaberlerSoma çevre yolu çalışmaları başladı.

Soma çevre yolu çalışmaları başladı.

Cumartesi günü Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Belediye Başkan yardımcısı Mesut Özdemir ile OSF Firmasından Özkan Kandır’ın katılımı ile gerçekleşen kurban kesiminin ardından Yırca yolu üzerinde bulunan bölgede yol çalışmaları başladı.
Kaymakam Abdülkadir Karataş; Öncelikle transit yol Somalıların çoktan beri bekledikleri özlemle hasretle bekledikleri bir hizmet. Bugün bu hizmet başlatılmış durumda. Somanın şehir içi trafiği malum hem kamyoncular kooperatifinin kamyonları hem de kömür taşıyan kamyonlar trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Can ve mal güvenliği açısından ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Soma merkezi bir noktada trafik açısından bu transit yolun yapılmasıyla çok rahatlayacak. Öncelikle kamyon trafiğini rahatlatacak. Transit yolun başlaması ve 300 gün gibi bir sürede bitirilmesini bizde diliyoruz. Bugün beraberce buna start verdik Belediye başkanımız ve firma yetkilileri ile beraber. Somaya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kazasız belasız işçisiyle, işvereniyle kaza bela görmeden işin tamamlanmasını diliyoruz dedi.
Belediye Başkanı Hasan Ergenede; Çevre yolu inşaatı başlıyor. İnşaallah kısa zamanda yolumuzu tamamlayacağız. Önce nebati toprağın sıyrılmasıyla çalışmalar başlıyor, ardından dolgu başlayacak. Çevre yolunun şehir içi yollarla kesiştiği noktalarda köprülü kavşaklarımız var. Soma çevre yolunda hiç kırmızı ışık lamba olmadan sürücüler seyredebilecekler emniyet kat sayısı yüksek, standardı yüksek yol inşaallah gerçekleşecek. Sadece Kırkağaç istikametine doğru yolun güzergahında bir değişiklik olabilir. onunla ilgili karayolları çalışmalarını sürdürüyor. Eğer o değişiklik yönünde karar verirlerse bağlantı kavşağının boğaza kayma ihtimali var. Yani mezarlığın oradaki ilk kavşağa. Mevcut haliyle yapmaya karar verirlerse biz belediye olarak uygulamaları tamamladık. Herşey hazır çalışma her an başlayabilir. Şimdilik Yırca yolundan Turgutalp istikametine doğru çalışmalar bugün itibariyle başlamış durumda. Yolun yapım süresi normalde 700 gün ancak firma iddialı 300 günde bitirmeyi hedefliyor. Buradaki yatırım bedeli de yaklaşık 11 milyon lira. Somanın özlemle beklediği bir yol. Somanın trafik sıkışıklığını, gürültü kirliliğini, tozu toprağını bitirecek bir yol. Yol bittiğinde bütün kamyon trafiği bu yola alınacak. Soma daha nefes alınabilir bir hale gelecek. Caddeler sokaklar daha temiz ve bakımlı görünüme kavuşacak. Somamıza hayırlı uğurlu olsun dedi.
OSF Firması yetkilisi Özkan Kandırda yaptığı açıklamada; Hedefimiz bu yolu 300 günde bitirmek. Bu yolun yatırım bedeli 10 trilyon 828 milyar lira teklif fiyatıyla iş alındı ama, tabi bunun %20si var, proje değişikliği kabristan kavşağına kayarsa şu an 9200 metre ihalesi yapılan kısım ama bu 10 kilometreye çıkacak. Yine aynı ihale şartlarında aynı ihale bünyesinde yapılacak. Bu rakam daha da artabilir o zaman. Ödenekle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Son zamanlarda Karayolları Ulaştırma Bakanlığına bağlandığı günden bu güne son 3 yıldan beri Karayollarında hiçbir ödenek sıkıntısı yok. Firmalar yaptıkları işin karşılığını teşkilattan alıyor. Hiçbir gecikme söz konusu değil dedi.