Anasayfa HaberlerSoma Belediyesinin Zafer Mahallesinde yaptırdığı 18 derslikli lise inşaatı 2011 -2012 Eğitim öğretim yılına açılacak.

Kaba inşaatı tamamlanan okulun sıva ve izalasyon işi devam ediyor. Soma Belediyesi Menteşe kaplıcaları karşılığında okul yapımı için protokol imzalamıştı. Okul inşaatı Ağustos ayında başladı.
Soma Belediyesinin Eğitime en büyük destekleri arasında bulunan ve Zafer Mahallesinde yapımı halen devam eden lise inşaatında sona geliniyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapımına başlanan ve önümüzdeki 2011 – 2012 Eğitim Öğretim döneminde Milli eğitim tarafından eğitime açılması planlanan okul inşaatında kaba işçilik tamamlandı. Isı izolasyonunu yüzde yüz sağlayacak malzeme ile mantolama çalışmaları ve dış cephe ile ilgili sıva işlemleri bir taraftan devam ederken, diğer taraftan da okul inşaatının ince işçiliği ve tesisat çalışmaları yapılıyor. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin Zafer Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar için yapılacak dediği okul inşaatında artık mutlu sona yaklaşılıyor. Mahalle sakinleri tarafından da sevinçle karşılanan yeni okul inşaatının bir an önce tamamlanmasını bekleyen mahalle sakinleri Belediye Başkanı Ergene ve belediye personeline de teşekkür ediyor.  Muhammen bedeli 1.369.557.65 TL olan ve 18 derslikli lise inşaatının yapımını 947 bin.TL’ye  üstlenen yüklenici firma MKS İnşaat, okul inşaatını belirlenen 10 aylık iş takvimi içerisinde teslim etmek için çalışmalarına hızla devam ediyor.  İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Soma Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılarak Milli eğitime devredilmesi bekleniyor.