Anasayfa HaberlerSoma Belediyesi kırmızı et satan firmalara yönelik denetim yaptı.

Soma Belediyesi kırmızı et satan firmalara yönelik denetim yaptı.

Yapılan denetimlerde kaçak ete rastlanmazken 3 nokta da ithal et tesbit edildi. Soma Belediyesi zabıta müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaparak rutin denetimlerin devam edeceğini bildirdi.
Zabıta müdürlüğünden yapılan açıklamada; Soma Belediyemiz Veteriner Hekimi ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerce İlçemizin tamamında, et ve et satışı yapılan 24 noktada, rutin kontrollerde satışa arz edilen et ürünlerinin uygun şartlarda satışa sunulduğu tespit edilmiştir.
Halk sağlığı açısından büyük önem arz eden et ve et ürünleri ilçemizde “Kırmızı et ve et ürünleri yönetmeliği” ne uygun bir şekilde halkımıza sunulmaktadır. Ülkemizde Büyük ve küçükbaş hayvan sayısının ihtiyacı karşılayamadığından dolayı gündemde olan ithal et, ilçemizde de 3 et satış noktasında Tarım Bakanlığının ilgili Kanun ve Yönetmelikleri çerçevesinde satışa sunulduğu görülmüş ve ithal etin yerli et ürünlerine göre daha uygun fiyata satıldığı tespit edilmiştir.
Bu kontrollerimiz Belediyemiz ekiplerince rutin olarak muayyen zamanlarda devam edecektir denildi.