Anasayfa HaberlerSoma Belediyesi Halk Oyunları Kursuna Büyük İlgi

Soma Belediyesi Halk Oyunları Kursuna Büyük İlgi

Soma belediyesi bünyesinde Soma ve köylerinde oynanan zeybek oyunlarıyla ilgili halk oyunları kursu açıldı. Yetişkinlere yönelik açılan bu kursta unutulmaya yüz tutmuş kadın ve erkek zeybek oyunları Soma belediyesi Halk oyunları eğitmeni Ahmet SİS tarafından öğretilmektedir. Kursa katılan katılımcılar adına Eczacı Şule DOĞAN ve Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Sevil ÖNOL “Somamıza ait olan kültürü içerisinde barındıran, böyle önemli kursta eski örf ve adetlerimizi öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz”. Bu kursta her türlü imkânı sağlayan Soma Belediye Başkanı Sayın Hasan ERGENE’YE tüm kursiyerler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Açılan bu kursa katılan bayan kursiyerler ilk gösterilerini 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde sergileyeceklerdir.