Anasayfa HaberlerSOMA BELEDİYESİ EĞİTİM MERKEZİ AKILLI TAHTA UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİ

SOMA BELEDİYESİ EĞİTİM MERKEZİ AKILLI TAHTA UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİ

2 yıl önce SOBEM olarak açılan Soma Belediyesi Dershanesi farklı bir uygulama ile kapılarını tekrar açtı. Dershaneye gidemeyen öğrencilere ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine eğitim vermeye devam edecek olan Eğitim Merkezine Başkan Ergene tarafından söz verilen akıllı tahtalar alınarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Belediye Başkanımız Hasan Ergene ise konuşmasında " Eğitim Merkezimiz 2 yıl önce açtığımızda, farklı bir konseptte kendi kadrosu ile hizmet veriyordu. Ancak bu sene Sayın Kaymakamımızın da desteği, Milli Eğitim Müdürümüz ve Halk Eğitim Müdürümüzün işbirliği ile değişik bir hizmet yöntemini burada uygulamaya başladık.  Bugünden itibaren burada Halk Eğitim Merkezimizle işbirliği içerisinde Soma Belediyesi hizmetlerini sürdürecek. Burada halkayı biraz daha genişletmiş oluyoruz. Ortaöğretimde eğitim gören öğrencilere hizmet vermekte iken bundan sonra burası atıl kalmasın düşüncesi ile gece ve gündüz olarak 7’den 70’e Soma halkının hizmetine sunuyoruz. Bu bizim için sevindirici bir durumdur. Eğitim Merkezimizin bu şekilde daha faydalı olacağına inanıyoruz.  Biz Belediye olarak eğitim ve öğretimin önemini biliyoruz.  Soma Belediyesinin okullara yaptığı yardımlar biliniyor. İlk defa Soma Belediyesi bizim dönemimizde  lise binası tamamlanarak Milli Eğitim bünyesine kazandırılmıştır. "  dedi.

Eğitim Merkezimizde öğrencilerimizin ve kursiyerlerin teknolojik imkânlardan yararlanabilmeleri için 5 adet akıllı tahta,1 adet tarayıcı ile ses sistemi yanında internet bağlantısı Belediyemizce temin edilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Akıllı tahtaların temel fonksiyonu etkileşimli bir ortam sağlayıp dersin daha akılda kalıcı ve pratik bir şekilde anlatılmasını sağlamaktır. Eski dönemlerdeki "tebeşir tozu" kavramı ve "tahtayı kim silecek?" sorusu tarihe karışmaktadır. İnternet konferansları verebileceğiniz akıllı tahtaları power point sunularını, videoları ve bilgisayarın oynatmakta olduğu her türlü dökümanı görsel olarak öğrencilere sunabilmektedir.

Görsel materyaller, kişilerin yönlendirilmesinde, dikkatini toplamasında, analiz ve sentez yapabilmesinde büyük rol oynamaktadır. Bu tür materyaller kullanılarak yapılan sunumlar ve eğitimlerde sözcüklerin tek başına etki edemeyeceği bir kavrayış sağlayabilir ve hatırlamayı kolaylaştırabilirsiniz. Akıllı tahtalar, ses ve animasyonlarla desteklenmiş görsel materyaller sunmanızı sağlayarak, daha kalıcı bir öğrenme ve hatırlama sağlamaktadır.

Yarının büyükleri, yetişkinleri olacak gençlerimize seslenerek, sizlere değer veriyoruz.  İyi, güzel, doğrudan yana olduğunuzda her zaman başarılı olacağınıza inanıyor ve sizleri çok seviyoruz.

Hepinize sağlık mutluluk ve üstün başarılar dilerim.