Anasayfa HaberlerSoma Belediyesi Denetimli Halk Minibüsleri şehir içi yolcu taşıma araç ihalesi yapıldı

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene başkanlığında,Soma Belediyesi Denetimli Halk Minibüsleri şehir içi yolcu taşıma araç ihalesi yapıldı . Soma Belediye Encümeni İhale komisyonu huzurunda gerçekleştirilen ihaleye 19 istekli müracaat etti. Ancak iki isteklinin belirlenen teklif süresi içerisinde ihale komisyonuna dosyalarını geç getirdikleri için kabul edilmedi. Toplam 17 isteklinin katıldığı ihalede en yüksek teklifleri veren istekliler belirlenen güzergâhlarda yolcu taşımacılığı yapacaklar. 200 Bin TL artı KDV muammen bedel ile çıkılan ihalede 4 nolu araç için talep olmayınca geride kalan diğer 9 araç ihalesi tamamlandı.
Soma Belediye Encümeni İhale Komisyonu huzurunda gerçekleştirilen ihalede Birinci araç için ihaleye katılan istekli verdiği 200 bin 50 TL artı KDV ile ihaleyi alırken ikinci araç için 200 bin 100 TL, üçüncü araç için 200 bin 500 TL, beşinci araç için 200 bin 100 TL, altıncı araç için 200 bin 50 TL, yedinci araç için 200 bin 100 TL, sekizinci araç için 212 bin TL, dokuz numaralı araç için 200 bin 950 TL, on numaralı araç için ise 200 bin 120 TL teklif verildi. 10 yıllığına gerçekleştirilen ihale sonuçları on beş gün içerisinde Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin onayı sonrasında kesinlik kazanacak. İsteklinin bulunmadığı dört nolu araç için ise 15 gün içerisinde pazarlık usulü ile ihale yapılacak. Araç ihalesinde en yüksek rakam olan 212 bin TL artı KDV muammen bedel sayılacak ve bu rakamın üzerinden ihaleye çıkacak. Soma Belediyesi Encümen ihale komisyonu huzurunda gerçekleştirilen ihalenin 9 araç için toplam bedeli ise 1 milyon 813 bin 970 TL artı KDV olarak kayıtlara geçti.