Anasayfa HaberlerSoma Belediye Mezarlığında yeni kurulan polis şehitliği Cumartesi günü yapılan törenle açıldı.

Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Kaymakam Abdülkadir Karataş, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gülsezen, Şehit Polis memuru Halil Taşçının ailesi ile polisler ve Somalılar katıldı. Vali Celalettin Güvenç, Milletvekilleri ile İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir şehit Halil Taşçının ailesi ve çocuğuyla ilgilenerek sıkıntılarının olup olmadığı soruldu.
   Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir konuşmasında; Bu vatanı emanet aldığımız şehitlerimizin ebedi istiratgahlarında rahat uyumalarını sağlamak için günümüzde her gün şehit vermeye devam etmekteyiz. Bu vatanı bizden sonraki kuşaklara bırakmak içinde her ne pahasına olursa olsun canımızı vermekten kaçmayacağımızın esirgemeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.
Özellikle şehitliklerimizde yatan bu şehitlerimizi yad etmek onlara layık bir evlat olarak bu görevimizi ifa etmek için biz polisler kanımızın son damlasına kadar görevimizin idraki içindeyiz. Bu şehitlikte yatan şehidimizin huzur içinde yatmasını temenni ediyorum. Ki son şehidimiz olsun bu şehidimiz. Bu şehitliğimizi düzenleyen Belediye başkanımıza her şeyi yaptığı için teşekkür ediyoruz. Polis camiası olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitliğimiz bu şekilde kalsın, bir sonraki şehidimizi kaybetmek gömmek istemiyoruz. Ancak bu değildir ki bundan sonra şehit olmayacak. Biz baş koyduk, can koyduk hiç bir şeyden çekinmeden görevimize devam edeceğiz. Bu şehitliğin yapımında emeği geçen belediye çalışanlarına başta belediye başkanı olmak üzere şükranlarımızı arz ediyorum dedi.
   İlçe müftüsü Dr.Emanullah Polat duygulu ve uzun bir dua yaptı. Dua sırasında şehit ailesi ve bazı emniyet mensupları ile konuklar göz yaşlarını tutamadı. Duanın ardından şehit Halil Taşçının kabri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.