Anasayfa HaberlerSoma Belediye Başkanlığından Kurban Bayramı Tedbirleri

Soma Belediye Başkanlığından Kurban Bayramı Tedbirleri

Belediye Başkanı Hasan ERGENE;

İlçemizde halkımızın sorunsuz bir kurban bayramı geçirmesi amacıyla Belediyemizce tüm tedbirler alınmış ve aşağıda detayları belirtilmiştir.
            Bu konuda vatandaşlarımızdan öncelikli ricamız cadde sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol, ve otoyol kenarları, çocuk oyun ve spor alanlarında kurban kesimi yapmamalarıdır. Bu konuda Zabıta Müdürlüğünce gerekli tedbirler alınacak ve sözü geçen yerlerde hayvan kesimine müsaade edilmeyecektir.Diğer ricamız da kurban atıkları ile ilgili olup, vatandaşlarımızın bu atıkları gelişi güzel bir şekilde çevreye atmamaları, usulüne uygun bir şekilde poşetleyerek imha etmeleri veya yeri müsait olan vatandaşlarımız bahçe veya tarlalarında derin çukurlara gömerek bu atıkları bertaraf etmeleridir.
            İlçemizde Büyük baş ve küçükbaş kurbanlıkların, Kamyoncular Kooperatifi altında bulunan canlı hayvan pazarında satışı yapılmaktadır.
Kurban kesimi konusunda Belediye Mezbahamızda gerekli çalışmalar özenle tamamlanmış olup, Kurbanların Mezbahamızda Veteriner Hekim ve ehliyetli kasaplar gözetiminde kesilecek olup, Kaymakamlığımız başkanlığında,İlçe Kurban Komisyonu tarafından belirlenen, Belediye Mezbahamızda kesilecek kurban kesim fiyatları ise geçen yılki fiyatlardan Küçükbaş 30.00 TL,büyükbaş ise 100.00 TL’dir..Kurbanlarını Mezbahamızda kestirecek vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için,Belediyemiz Veteriner Hekimliğinden kesim sırası almaları gerekmektedir.İlçemizde Kurban kesimine izin verilen yerler,
1-Belediye Mezbahası, 2-Erenler Camii Arkası kesim yeri, 3-Sarı hoca aşevi kesim yeri, 4- Çarşamba pazarında yer alan üstü örtülü köylü pazarı yeri, 5-Kavukdere Hizmet Vakfı yurdu kesim yeri olarak belirlenmiştir.
Hayvan kesimine tahsis edilen yerler ile uygun olan alanlar dışında kurban kesen veya kesilen atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara Kabahatler Kanunu’nun 41. maddesi gereğince işlem yapılarak ve Belediyemiz Zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanabilecektir.
Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin bayram süresince izinleri kaldırılarak mesaiye devamları sağlanacak, kurban atıkları en kısa sürede belediyemiz ekipleri tarafından toplanarak katı atık depolama alanına nakledilip uygun şekilde bertaraf edilecektir. Bu amaçla mevcut katı atık deponi sahasında üç adet kurban çukurları hazırlanarak döküm işlemleri tamamlandıktan sonra kireçleme metoduyla stabilazyonu sağlanarak bertaraf edilecektir.Kurban kesim ve satış yerlerinin temizliği için bu yerlere yeteri kadar çöp koyteynırları konulmuş olup, temizlik ekipleri personelimiz hazır bulundurulacaktır. Temizliğin ve dezenfeksiyonun sürekli sağlanabilmesi, biriken kurban atıklarının ivedilikle alınabilmesi amacıyla vatandaşlarımız Soma Belediyesi ALO 153 Zabıta telefonunu arayarak taleplerini bildireceklerdir. Kontroller Soma Belediyesi Zabıta ekiplerince yapılacaktır.

Çevre ve kentimizin temizliği, halkımızın sağlığı konularında gereken önem ve hassasiyeti göstereceğinizi umar, duyarlılığınız ve işbirliğiniz için teşekkür eder, tüm Somalı hemşerilerimin kurban bayramı en içten dileklerimle kutlarım.