Anasayfa HaberlerSoma Atık Pil Toplama Kampanyası Ödülleri verildi

Soma Atık Pil Toplama Kampanyası Ödülleri verildi

Çevre kirliliğinin önlenmesi,çevre bilincinin geliştirilmesi,çevre adına kazanılmış iyi davranışların teşviki ve devamlılığının sağlanması amacıyla, ilçemiz de yapılan atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayan okullar Belediyemiz tarafından ödüllendirildi.
Soma Belediye Başkanlığı, Soma Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP Derneği tarafından,01.11.2011-30.04.2012 tarihleri arasında düzenlenen ilçemiz okulları arası ödüllü atık pil toplama kampanyası sonuçlandı.Soma’daki okullar arasında yapılan yarışma sonucunda 35 okuldan yaklaşık 1,5 ton’a yakın atık pil toplandı.
TAP derneğinin bu yıl Manisa merkez ve ilçelerinden 4,5 ton atık pil toplamayı hedeflerken Soma ilçesi olarak 1.441 kilogram pil toplanması ilçenin çevre üzerine gösterdiği duyarlığın en büyük göstergesi olarak değerlendirilmekte olup bu yıl düzenlenen kampanya da ilçemiz okullarından “Soma Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü” birinci olması bu bilincin ispatı niteliğindedir.
Belediye Başkanı Hasan ERGENE, "Pillerin çevreye verdiği bu zararı ortadan kaldırabilmek adına 2007 yılından bu yana kampanyalar yürütmekteyiz. Okullarımızda, atık pilin çevreye verdiği zararı öğrenen çocuklar, evlerine gittiklerinde bunu annelerine, babalarına ve kardeşlerine anlatarak kampanyanın doğal temsilcileri oldular. Bunun da etkisiyle 2011/2012 yılları arasında ilçemizde 1.441 kilogram atık pil toplandı.İlçemizde de çevre bilinci giderek yaygınlaşarak, bu rakamın her yıl daha da artacağını ümit ediyoruz.Çevremizin korunması,gelecek nesillere sağlıklı bir çevrenin bırakılması adına kampanyaya katılım ve desteklerinden dolayı ilgililere ve okullarımız öğrencilerine teşekkür eder, çevremize ve ortak geleceğimize göstermiş oldukları hassasiyet için şükranlarımızı sunar ve 5 Haziran Dünya Günümüzü kutlarım”.
İlçemizdeki kampanya da, öğrenci sayısına göre en çok atık pil toplayarak dereceye giren ilk üç okula, birinci Soma Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ,İkinci Karacakaş İlköğretim Okulu, Üçüncü         Turgutalp Madenciler İlköğretim Okulu öğrencileri adına ödülleri, Soma Belediye Başkanlık Makamında okul müdürlerine ve sorumlu öğretmenlere takdim edildi.

05.06.2012