Anasayfa HaberlerSOMA ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI ÖDÜLLERİ

SOMA ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI ÖDÜLLERİ

Çevre kirliliğinin önlenmesi,çevre bilincinin geliştirilmesi,çevre adına kazanılmış iyi davranışların teşviki ve devamlılığının sağlanması amacıyla, ilçemiz de yapılan atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayan okullar Belediyemiz tarafından ödüllendirildi.
Soma Belediye Başkanlığı, Soma Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP Derneği tarafından,15 Şubat-30 Nisan.2011 tarihleri arasında düzenlenen ilçemiz okulları arası ödüllü atık pil toplama kampanyası sonuçlandı.Soma’daki okullar arasında yapılan yarışma sonucunda 35 okuldan yaklaşık 1 ton’a yakın atık pil toplandı.
Belediye Başkanı Hasan ERGENE, "Pillerin çevreye verdiği bu zararı ortadan kaldırabilmek adına 2007 yılından bu yana kampanyalar yürütmekteyiz. Okullarımızda, atık pilin çevreye verdiği zararı öğrenen çocuklar, evlerine gittiklerinde bunu annelerine, babalarına ve kardeşlerine anlatarak kampanyanın doğal temsilcileri oldular. Bunun da etkisiyle 2011 yılında da ilçemizde 1.012 kilogram atık pil toplandı.İlçemizde de çevre bilinci giderek yaygınlaşıyor.Bu rakamın her yıl daha da artacağını ümit ediyoruz.Çevremizin korunması,gelecek nesillere sağlıklı bir çevrenin bırakılması adına kampanyaya katılım ve desteklerinden dolayı ilgililere ve okullarımız öğrencilerine teşekkür eder, çevremize ve ortak geleceğimize göstermiş oldukları hassasiyet için şükranlarımızı sunarım.”
İlçemizdeki kampanya da, öğrenci sayısına göre en çok atık pil toplayarak dereceye giren ilk üç okula,birinci Soma Anadolu Lisesi,İkinci Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi,Üçüncü  Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri adına ödülleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının yapıldığı Nazım Yavuz stadyumunda okul müdürleri;Orhan BEKTAŞ,Ramazan CANGÜL,Ahmet ORMANCI’YA takdim edildi.

Dereceye giren okullar ödüllerini Soma Kaymakamı Abdülkadir KARATAŞ, Jandarma Garnizon Komutanı J. Bnb. Adem ŞEN, Soma Belediye Başkanı Hasan ERGENE ve Cumhuriyet Savcısı Erol ÇELİK’ TEN aldılar.