Anasayfa HaberlerSOBEM, eğitim ve öğretime başladı

SOBEM, eğitim ve öğretime başladı

MANİSA - Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Belediye Meclisi üyelerinin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Soma’ya kazandırdığı Soma Belediyesi Eğitim Merkezi (SOBEM) 208 öğrencisi ile 2010-2011 eğitim öğretime iddialı başladı. Geçtiğimiz yıl SBS sınavında büyük başarı elde eden SOBEM bu yılda büyük başarılar hedefliyor.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk veli toplantısını gerçekleştiren SOBEM Kurucu Müdürü Kadir Keskin, idareciler ve öğretmenler, öğrenci velilerine SOBEM’in kuruluş amacı ve uyulması gereken kurallar hakkında geniş bilgiler verdi. SOBEM’in kuruluş amacını aktaran Keskin, “Devletimiz cumhuriyet hükümetleriyle eğitime çok büyük destek vermekte olup, bugün her kesim aile çocuğunun evine en yakın mahalde gidebileceği bir okulu varken, eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyen ücretsiz gidebileceği bir dersane yoktur.

Günden güne her ilde, ilçede ve hatta kasabalara kadar yaygınlaşan dersaneler, dolayısıyla eğitimde fırsat eşitliği günden güne dersaneye gitme imkanı olmayan dar gelirliaile çocuklarının aleyhine bir durum oluşturmaktadır. Ülkemizde bütün sınavlar bir test usulü ile yapıldığından okullarda test çözümlerine gerekli zaman ayrılamamaktadır. Bu konuda dersaneler daha profesyonel çalışmaktadır.

Dersaneler bugün Türk milletinin eğitiminin bir parçası haline gelmiştir. Üniversite öğretim üyeleri derneği başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, ‘Artık Fen Liseleri ve üniversiteler kapılarını yoksul aile çocuresmen değil fakat dersanelerin meydana getirdiği fırsat eşitsizliği dolayısıyla kapılarını kapatmıştır’ diyerek eğitimde dersane gerçeğini vurgulamaktadır.