Anasayfa HaberlerSOBEM Dershanesi Yeni Eğitim Yılı Açılışı

SOBEM Dershanesi Yeni Eğitim Yılı Açılışı

2 yıl önce SOBEM olarak açılan Soma Belediyesi Dershanesi farklı bir uygulama ile kapılarını tekrar açtı. Dershaneye gidemeyen öğrencilere ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine eğitim vermeye devam edecek olan Eğitim Merkezine Başkan Ergene tarafından akıllı tahta sözü verildi.

Soma Belediyesi Eğitim Merkezi açılışında konuşma yapan Kurum Müdürü İhsan Divarcı " Geleceğin teminatı olan gençlerimize sunulan fırsat, gençlerimizin karşısına çıkacak en iyi fırsatlardan biridir. Tüm öğrencilerimizin bunun bilincinde olmaları, verilen bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmelerini, biz öğretmenler olarak elimizden gelen gayreti göstererek Somamıza eğitim alanında istenilen başarıya ulaşacağımız inancındayız. 2012-2013 öğretim yılı itibari ile kurumumuzda düzey belirleme sınavı yapılarak sınav sonuçları ve okul başarı durumlarına göre 6.7. ve 8. sınıflara toplam 192 öğrenci kaydı yapılmıştır. Bu öğrencilere yönelik oluşturulan kurs programlarında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce öğretmen görevlendirilmiş öğrencilerimizin ihtiyacı olan konu anlatımlı ders kitabı, soru bankası, yaprak testleri ve deneme sınav kitapları Belediyemiz tarafından öğrencilerimize dağıtılmıştır. Yayınlarla birlikte tüm giderlerin karşılanmasında katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Soma Belediyesi Eğitim Merkezinde 6.7. sınıflara yetiştirme ve 8.sınıflara yönelik 20 SBS kursuna 192 öğrenci, Yetişkinlere yönelik 2 hasta kabul işlemleri kursuna 40 kursiyer, 6.ve 7. sınıflara yönelik 5 bilgisayar kursuna 90 öğrenci, Yetişkinlere yönelik 1 bilgisayar kursuna 18 kursiyer, 2 okuma yazma kursuna ise 10 kursiyer katıldı.  Toplam 30 kurs açılmış ve 15 öğretmen görevlendirilmiştir. Kurslarımızda eğitim gören kursiyer sayısı ise toplamda 350 civarındadır. Bu yılki hedefimiz arasında KPSS alanında lisans, ön lisans ve ortaöğretim kursları açılması için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Belediye Başkanımız Hasan Ergene ise konuşmasında " 2 yıl önce açılmıştı burası. Farklı bir konseptte kendi kadrosu ile hizmet veriyorduk. Ancak bu sene Sayın Kaymakamımızın da desteği, Milli Eğitim Müdürümüz ve Halk Eğitim Müdürümüzün işbirliği ile değişik bir hizmet yöntemini burada tercih ettik.  Bugünden itibaren burada Halk Eğitim Merkezimizle işbirliği içerisinde Soma Belediyesi hizmetlerini sürdürecek. Burada halkayı biraz daha genişletmiş oluyoruz. Ortaöğretimde eğitim gören öğrencilere hizmet veriyorken bundan sonra burası atıl kalmasın düşüncesi ile gece ve gündüz olarak 7’den 70’e Soma halkının hizmetine sunuyoruz. Bu bizim için sevindirici bir durumdu. Daha faydalı olacağına inanıyoruz.  Biz Belediye olarak eğitim ve öğretimin önemini biliyoruz. Soma Belediyesinin okullara yaptığı yardımlar biliniyor. İlk defa Soma Belediyesi bizim dönemimizde  lise binası tamamlanarak Milli Eğitim bünyesine kazandırılmıştır. "  dedi.