Anasayfa HaberlerÖğrencilerine ve Velilerine Çevre Bilinci ve Duyarlılığı ile İlgili Panel

Öğrencilerine ve Velilerine Çevre Bilinci ve Duyarlılığı ile İlgili Panel

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevre bilinci ve duyarlılığı panelinde, çevrenin korunması, geliştirilmesi, sürdürülebilir çevre ile çevre bilincinin her seviyede yaygınlaştırılması amacıyla, Öğrenci ve velilerle düzenlediği bilgilendirme eğitimi Belediye meclis toplantı salonunda 08.04.2010 tarihinde gerçekleştirildi.

Çevre kirliliğinin engellenmesi için eğitimin çok önemli olduğunun bilinciyle, bireyleri çevre duyarlı bir yaşam biçimine özendirmeye yönelik, çevre konusundaki duyarlılıkları arttırmak, teşvik etmek, katkıda bulunmak adına, Sürdürebilir topluma doğru, sorumlu olma, değer verme, anlama, bilgi, farkındalık gibi kavramlar bir bütün içinde verilmeye çalışarak, Büyük bir çevre sorunu için küçük bir katkı olduğu belirtildi.

Naciye Evren İlköğretim 4/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan hava kirletici parametlerinin insan ve çevre sağlığına verdiği zararlar, bunların zararlarının minimize edilebilmesi için alınması gereken önlemleri konulu skeç, çevre dostu, çevreye duyarlı olan sınıf öğretmeni Semra SEVİM eşliğinde sunuldu.

Soma Belediyesinin çevre ile ilgili olarak yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgilerinde verildiği eğitim toplantısının sonunda öğrencilerden gelen sorular yanıtlanırken, bu faaliyetlerin katılımcılar tarafından çok yararlı olduğu belirtildi.