Anasayfa HaberlerÖğrenciler den çevre dersi! Somada 1 ton Atık Pil Toplandı

Öğrenciler den çevre dersi! Somada 1 ton Atık Pil Toplandı

TAP; Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi,Soma Belediyesi ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Ödüllü Atık Pil Toplama” kampanyası 30.Nisan.2011 tarihi itibari ile sona ermiştir.
                Gelecek nesillere daha temiz bir gelecek için doğanın pilini bitirmeyelim sorumluluğuyla,İlçemizde bulunan 35 okul, toplam 19.179 öğrenciyle çevre duyarlılığı ve bilinciyle kampanyaya destek vermiştir.Kampanya sonunda,ilçemizde okullarımızdan 909 Kg, atık pil toplanmış ve öğrenci sayısı/kg esasına göre en çok atık pil toplayarak dereceye giren ilk 3 okul aşağıdaki gibi sıralanmıştır;

Sıra No
Okul Adı
Toplanan Pil Miktarı (kg)
Öğrenci sayısı
Atık pil / Öğrenci Sayısı
SOMA ANADOLU LİSESİ
110,30
0,41
RIFAT DAGDELEN AND. LİSESİ
0,22
M.AKİFERSOY    İ.Ö.O.
0,14

Ödüllü kampanyada derecelendirme il genelinde kampanyaya dahil olan okulların e-okul kayıtlarındaki öğrenci sayısına göre TAP tarafından yapılacaktır.
                 Kampanya dönemi(01.11.2010/30.04.2011) dahilinde ve ilçemizde okullardan ve işletmelerden toplanan 1.012 kg atık pil, TAP tarafından atık pillerin toplanması,taşınması ve ayırma işlemleri için yetkili kılınan anlaşmalı firmasına (Exitcom Recycling Atık Taşıma Toplama Depolama Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketinin,Suadiye KOCAELİ) teslim edilmek üzere 09.Mayıs.2011 tarihinde ilçemizde faaliyet gösteren Sürat Kargo A.Ş. firmasına yetkililerce teslim edilerek bu kampanya ile ilgili görev ve yükümlülüklerimiz tamamlanmıştır.
                  Atık piller içerdikleri ağır metaller nedeniyle çevre için ciddi bir tehdit oluşturmakta,bir küçük kalem pil 4 metrekare toprağı kirleterek bu toprağı üretim yapamaz hale getirmektedir.İlçemizde ekolojik dengenin, çevrenin korunması,iyileştirilmesi,doğamızın pil atıklarından korunarak sağlıklı yaşama sahip çıkılması, en tehlikeli evsel atık olan atık pillerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenerek doğal kaynaklarımızın korunması,temiz bir çevre adına atık pillerin toplanması kampanyası işbirliğine desteklerinden dolayı İlçemiz Kaymakamlığına, materyalleriyle destek olan TAP’a ,
                 Atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda yaptıkları eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarından dolayı,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze,Okullarımızın İdari Kadrosunda bulunan yöneticilerine, kampanya proje sorumlusu öğretmenlerimize, Büyük bir çevre sorunu için küçük bir katkı sağlayan,geleceğini düşünen çevre dostu,asıl ödülün geleceğe temiz bir çevre bırakmanın haklı gururunu yaşayan öğrencilerimizin özverisine,emeği geçen herkese teşekkür eder,çevreye ve ortak geleceğimize gösterdikleri hassasiyetin herkese örnek olması,önümüzdeki yıllarda da kazanılan bu çevre bilincinin daha da artarak geniş katılımlarla devam etmesini dilerim.

09.05.2011
                                                                                                            Hasan ERGENE