Anasayfa HaberlerMenteşe Kaplıcaları Soma Belediyesine Veriliyor

Menteşe Kaplıcaları Soma Belediyesine Veriliyor

İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 1 trilyon lira harcanarak yaptırılan ve daha sonra bir müstecire yatırım yapması koşulu ile kiralanan menteşe kaplıcalarının 4 yıl sonra tahliye edilmesine karar verilmiştir. Kaplıcaların tekrar İl Özel İdaresinin tasarrufuna geçmesi ile Soma Belediye Başkanı Hasan ERGENE belediye olarak buraya talip olduklarını açıklamıştı.
     Bugün yapılan İl Genel Meclisi toplantısına katılan Hasan ERGENE İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah SOLMAZ’ın daveti ile meclise hitap etti.
     Hasan ERGENE yaptığı konuşmada Bergama-Akhisar karayolunun Manisa’da birinci öncelikli yol olarak yapımına karar verilmesi ve İl Genel meclisi bütçesinden ayrılan ödenek için teşekkür etti.
     Somamızın ihtiyacı olan okulların yapımı ve köylerimize yapılan içme suyu, yol ve parke taş döşeme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Hasan ERGENE Menteşe kaplıcalarının Belediyeye devredilmesi ile Soma halkının iki defa kazanacağını ifade etti. Başkan ERGENE kaplıcaların Soma Belediyesine devri Soma halkına şifa kaynağı bir sosyal tesis kazandırırken aynı zamanda belediyemizin yaptıracağı iki okul ile hem Zafer mahallesi uzun süredir beklediği lisesine kavuşacak hem de Kız Meslek Lisemiz çok güzel bir ek binaya kavuşturulacaktır dedi.

Konuşmanın ardından yapılan oylama ile konu değerlendirilmek ve en kısa sürede karara bağlanmak üzere oylanarak ilgili komisyona gönderildi.