Anasayfa HaberlerManisa'nın ilk öncelikli yolu Soma - Akhisar yolu

Manisa'nın ilk öncelikli yolu Soma - Akhisar yolu

Karayolları 2. Bölge Müdürününde eşlik ettiği ziyarette Manisa’nın ilk öncelikli yolunun Soma - Akhisar arasındaki yol olduğu belirtildi. Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk Soma - Akhisar yol çalışması ve Elİ’den alınacak makina parkı görüşmeleri için Soma’ya geldi. Vali Öztürk’e Kırkağaç Kaymakamı Aykut Pekmez, Karayolları 2.Bölge müdürü Erol Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Serdar Bulut eşlik etti. Hükümet Konağı önünde Kaymakam Mehmet Öklü, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Garnizon Komutanı Yzb.Adem Şen ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıda basına bilgi verildi. Daha sonra Elİ Azot sosyal tesislerine geçildi. Elİ Müessese müdürü Hakkı Duran tarafından karşılanan heyet toplantı yaparak Eli’nin Karayolları emrine vereceği makina parkı hakkında görüştü. Kaymakamlık makamında Kaymakam Mehmet Öklü yapılan çalışmalar hakkında Vali Refik Arslan Öztürk’e bilgiler verdi. Kaymakam Mehmet Öklü konuşmasında; “Hükümetimizin Acil Eylem Planı programında yer alan 34 kmlik yolun yani Savaştepe kavşağından Akhisar kavşağına kadar olan 34 kmlik yerin yapılmasıyla ilgili sayın Valimizin talimatları ve sayın Başbakanımızın direktifleri doğrultusunda ilçemizde 34 kmlik yolun en kısa sürede yapmak için yeltendik. Sayın Valimde bu gün bizlere bu yolun yapılmasıyla ilgili talimatlarını iletecek. ELİ Müessese Müdürlüğümüzden temin edilecek iş makinaları ile ilgili protokolün ön belirleme yapılacak. TKİ Genel Müdürlüğü ile Karayolları genel müdürlüğü arasında protokol imzalanacak. Kamulaştırma ile ilgili tapudan araştırıyoruz. Sanıyorum 100 -120 civarında kişi karşımıza çıkacak. Ödeneğide olduğu taktirde 2007 de olduğu gibi haklarını vererek yolu arazilerinden geçireceğiz. ELİ Müessese müdürlüğünce Karayolları emrine verilecek makina parkı; 2 Adet Dozer, 3 Adet Kamyon Komatsu, ihtiyaç halinde 6 adete çıkarılabilecek, 1 Adet Kavasaki yükleyici, 1 Adet Greyder, 1 Adet Silindir, 1 Adet sulama kamyonu” dedi. Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun’da yaptığı bilgilendirme konuşmasında; “Bölünmüş yollarla kamunun makinalarını kullanarak ciddi bir seferberlik başlatıldı. Manisa ilinde de öncelikli olarak Soma - Akhisar yolu seçildi. Soma - Akhisar arasındaki yolun Kırkağaç çevre yolunu ihale etmiştik zaten. Burada çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda yaklaşık 1.5 trilyon liralık bir imalat yapılmış durumda. Yeterli ödenekler aktarılırsa Cenkyeri, Soma ve Soma Kırkağaç arası bu sene bitirilecek. Manisada birleştirilmiş makina parkının bir bölümü zaten burada çalışıyordu. Diğer ELİ Müessese müdürlüğünden alınan makina parkıylada Cenkyeri, Soma arasındaki yolun toprak işleme işlerini tamamladık. Kamulaştırmada bazen sorunlar yaşıyoruz. Vatandaşlarımız şunu bilsinki hakları ödeniyor. Arazileri değerinde kendilerine ödeniyor. Alt yapı zor iş. Ama hep birlikte yapıldıktan sonra bu yolu bir an önce yapabiliriz” dedi. Vali Refik Arslan Öztürk yapılacak yolla ilgili temennilerini dile getirdi. Vali Öztürk konuşmasında; “Bu yolun kısa zamanında yapılacağına inanıyorum. Askeri birliğin önüne kadar olan bölüme kadar gördüm. Vatandaşın da çok kaybı olmayacak. Malzeme yönündende yeterli malzememiz var. Kara yollarının araçları zaten burada bir de ELİ Müesese Müdürülüğü destek verdiğinde bu yolu yaparız. İnşaallah taahhüdümüzü kolayca yerine getiririz” dedi.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR