Anasayfa HaberlerManisa Milletvekili Recai BERBER'İN İlçemizi Ziyareti

Manisa Milletvekili Recai BERBER'İN İlçemizi Ziyareti

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Ak Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hastane inşaatı, çevre yolu, SEAŞ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hastane inşaatı, çevre yolu, SEAŞ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Soma Belediyesi tarafından yapılan çevre yolunu inceleyen Milletvekili Recai Berber Belediye Başkanına ‘siz karayollarının işini de yapmaya başlamışsınız’ dedi. Yola kavşak yapılmasını isteyen Kaymakam Abdülkadir Karataş ve Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye yolun gayet güzel olduğunu ifade etti. Soma’ya yapılan 300 yataklı devlet hastanesi inşaatını inceleyen Milletvekili Recai Berber çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çevre yolu ile birlikte Bakırçay ıslah çalışmalarının yürütüldüğü istasyon civarında da incelemeler yapan Berber ve beraberindekiler SEAŞ’a geçerek burada Genel Müdür Nuri Şerifoğlu’nu ziyaret ettiler. Milletvekili Recai Berber ‘Bugün hem geç kalmış bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. SEAŞ’ımızda enerji üretimi ve ısıtma sistemi hakkında son durum bilgisi alacağız. Bundan sonra işin hızlandırılmasında bize düşen bir şey varsa bunu da gerçekleştireceğiz. Öyle bir güne geldi ki yarın önemli ve tarihi bir gün yeni bir santral ihalesi yapılacak. Bundan 30 yıl önce yapılmıştı. Manisa’ya ve Soma’ya yeni bir termik santral kazandırılıyor bu çok önemli. Ben milletvekilliğimin 5. yılındayım. 5 yıldan beri sadece bu iş için uğraştım. Soma’ya yeni bir termik santral ve kömür sahalarının bir an önce devreye alınması için uğraştım. Yerli kömür enerjimizi ve santrallerimizi aktive edemezsek onlardan faydalanamazsak çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Ortadoğu coğrafyası özellikle enerji bazlı olarak neredeyse yeniden dizayn ediliyor. Bu bugünün olayı değil. 90’lı yıllarda doğu Avrupa yeniden şekillendi. Yerli kaynaklara yönelik son 5 yıldır çok büyük bir destek var. Hidrolik santralleri en son noktaya kadar kullanıyoruz. Rüzgar enerjisinde Sadece Manisa’da 1000 megavatlık bir enerji üretiliyor. Yer altındaki kömür sahalarımız çok önemli bir potansiyel Soma, Kırkağaç, Kınık’a kadar tespit edilmiş özel sektör sahaları ile birlikte 1 milyar tona yakın kömür rezervi var. Bu kömürün bir şekilde enerjiye dönüştürülmesi gerekiyordu. Yıllardır bu işi çok güzel yapan SEAŞ ve TKİ ile birlikte onlarla paralel özel sektörde devreye girecek. Özel sektöründe burada santrali olacak. Çimento gibi sektörlerde buraya gelecekler.’dedi. Ünitelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şerifoğlu buharlı ısıtma sisteminde yapılan çalışmaları aktardı. SEAŞ içinde bulunan ısı dönüşüm sistemini gezen Ak Parti Milletvekili Recai Berber ve beraberindekiler daha sonra buharlı ısıtma sistemi boru hattını üzerinde bilgiler aldılar.