Anasayfa HaberlerKurban Bayramı Tedbirleri

Kurban Bayramı Tedbirleri

Belediye Başkanı Hasan ERGENE;

Soma Belediyesi, vatandaşların 24 Ekim 2012 Çarşamba günü başlayacak altı günlük Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmesi için bir dizi tedbir aldı.Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçmesinin temini için Belediyemizin üzerine düşen görevleri, aksaklığa meydan vermeden yerine getirmesi amacıyla, Başkan Hasan ERGENE imzasıyla yayımlanan açıklamada, ilçemizde halkımızın sorunsuz bir kurban bayramı geçirmesi için Belediyemizce tüm tedbirler alınmış ve aşağıda bu tedbirlerin detayları belirtilmiştir denildi.

İlçemiz merkezinde bulunan ana arterlerde, cadde sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol, ve karayolu kenarları, çocuk oyun ve spor alanları gibi halkımızın müşterek kullanımına mahsus ve hijyen olmayan mahallerde kurban kesimi yapılması yasaktır. Bu konuda Zabıta Müdürlüğümüzce gerekli tedbirler alınacak ve sözü geçen yerlerde hayvan kesimine müsaade edilmeyecektir. Diğer yandan kesim sonucu oluşan kurban atıklarının gelişi güzel bir şekilde çevreye atılmaması, usulüne uygun bir şekilde poşetlenerek imha edilmesi veya yeri olan kişilerin bahçe veya tarlalarında derin çukurlara gömerek atıkların bertaraf edilmesi sağlanmalıdır. Atıkların halk ve çevre sağlığının korunması açısından Bakırçay yatağına,ilçemizden geçen derelerin içine ve gelişigüzel çevreye atılması yasaktır.
            İlçemizde Büyük baş ve küçükbaş kurbanlıklar, Kamyoncular Kooperatifi altında bulunan canlı hayvan pazarında satışı yapılmaktadır.
Kurban kesimi konusunda Belediye Mezbahamızda gerekli çalışmalar özenle tamamlanmış olup, Kurbanların Mezbahamızda Veteriner Hekim ve ehliyetli kasaplar gözetiminde kesilecek olup, Kaymakamlığımız başkanlığında,İlçe Kurban Komisyonu tarafından belirlenen, Belediye Mezbahamızda kesilecek kurban kesim fiyatları ise Küçükbaş 35.00 TL,büyükbaş ise 150.00 TL’dir..Kurbanlarını Mezbahamızda kestirecek vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için,Belediyemiz Veteriner Hekimliğinden kesim sırası almaları gerekmektedir.İlçemizde Kurban kesimine izin verilen yerler,
1-Belediye Mezbahası, 2-Sarı hoca aşevi kesim yeri, 3- Çarşamba pazarında yer alan üstü örtülü köylü pazarı yeri, 4-Kavukdere Hizmet Vakfı yurdu kesim yeri olarak belirlenmiştir.
Kurbanlarını kendi kesmek isteyen vatandaşlarımız için her yıl olduğu gibi bu yılda hayvan kesim kursu düzenlenmiş ve halk eğitim, müftülük, İlçe tarım, İlçe sağlık ve Belediyemiz koordinasyonunda 29 vatandaşımıza teorik ve uygulamalı hayvan kesim eğitimi verilerek kendilerine kurs bitirme sertifikaları verilmiştir.
Hayvan kesimine tahsis edilen yerler ile uygun olan alanlar dışında kurban kesen veya kesilen atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara Kabahatler Kanunu’nun 41. maddesi gereğince işlem yapılarak ve Bayramda nöbetçi Belediyemiz Zabıta Kolluk görevlileri tarafından para cezası uygulanabilecektir.
Belediyemiz Birimleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin bayram süresince izinleri kaldırılarak halkımızın mağduriyetine sebep olunmaması amacıyla mesaiye devamları sağlanacak, kurban atıkları en kısa sürede belediyemiz ekipleri tarafından toplanarak katı atık depolama alanına nakledilip uygun şekilde bertaraf edilecektir. Bu amaçla mevcut katı atık deponi sahasında kurban çukurları hazırlanarak döküm işlemleri tamamlandıktan sonra kireçleme metoduyla stabilazyonu sağlanarak bertaraf edilecektir. Kurban kesim ve satış yerlerinin temizliği için bu yerlere yeteri kadar çöp konteynırları konulmuş olup, temizlik ekipleri personelimiz hazır bulundurulacaktır.

Temizliğin ve dezenfeksiyonun sürekli sağlanabilmesi, biriken kurban atıklarının ivedilikle alınabilmesi amacıyla vatandaşlarımız Soma Belediyesinin aşağıda belirtilen telefonlarını arayarak taleplerini bildireceklerdir. Kontroller Soma Belediyesi Zabıta ekiplerince yapılacaktır.
Belediye Başkanlığımız tarafından özellikle alışveriş ve eğlence yerleriyle diğer umuma açık mahallerin, kurban satış ve kesim yerlerinin temizliği ve atıkların toplanması denetimleri takip edilerek, ekipler marifetiyle kontroller etkin bir şekilde yapılacaktır. Arife günü yapılacak Mezarlık Ziyaretleri için Belediyemiz önünden Toplu taşıma araçlarının seferleri için hazırlıklar tamamlanmıştır. İtfaiye Müdürlüğümüz görevleri kapsamında 7 gün 24 saat esasına göre hizmetlerine davam edecektir. Belediye Hizmet Binamızda Nöbetçi görevliler vasıtasıyla halkımızın talepleri karşılanacak Bayram süresince Belediye Hizmetleri aksatılmadan devam edecektir.Hizmetlerin devam ve  sürekliliğinin sağlanması amacıyla tedbirler önceden planlanmıştır. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilmiş, nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.

BELEDİYEMİZİN BAYRAM SÜRESİNCE HİZMET VERECEK TELEFONLARI

BELEDİYE HİZMET BİNASI: 613 24 16   ---     153
ZABITA: 153 – 533.962 92 57 (NÖBETÇİ ARAÇ)
SU ARIZA: 185- 537.745 64 28
İTFAİYE: 110- 613 24 67
TEMİZLİK İŞLERİ: 613 24 16- 533.962 94 52
MEZARLIK ZİYARETLERİ(ulaşım) : 533.962 92 65
KANALİZASYON ARIZA: 533.962 92 64

Çevre ve kentimizin temizliği, halkımızın sağlığı konularında gereken önem ve hassasiyeti göstereceğinizi umar, duyarlılığınız ve işbirliğiniz için teşekkür eder,Bu vesile ile tüm Somalı hemşerilerimin Mübarek kurban bayramlarını en içten dileklerimle kutlar,aileleriyle ve sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirmenizi temenni ederim.