Anasayfa HaberlerKüçük İzcilerden Örnek Davranış

Küçük İzcilerden Örnek Davranış

Soma Belediyesinin başlatmış olduğu atık pil toplama kampanyasına destek tüm hızıyla devam ediyor.  Atık pil toplama ile ilgili okullar konuya duyarlılık gösteriyor. İlçemiz Naciye Evren İlköğretim Okulu’nun küçük izcileri, büyüklerine örnek olarak, doğanın pilini bitirmeme konusunda ısrarla çalışmalarını sürdürerek, “Gelin, yarının işini bugünden yapalım, Yarınlarımıza ve biz gelecek nesillere, çocuklara yaşayabilecekleri bir dünya bırakın” dediler.

Soma Belediyesi, Çevre Koruma ve Atık yönetimi işbirliği ile 22.05.2007 tarihinde dolmuş olan atık pil kumbaraları teslim alınmıştır. Okulumuz, 37.600 kg atık pil toplayarak Kumbaralarını dolduran 5. okul olmuşlardır.  Belediyemiz yetkilileri ve okul idarecileri tarafından çevreye katkılarından dolayı küçük izcilere teşekkür edilerek bu çalışmaların devamını istediler. Küçük izciler de; Çevrenin korunması, temizliği ve geliştirilmesi konusunda tehlikeli atık sınıfından olan atık pilleri toplama çalışmalarına devam edeceklerini, yaşadığımız bu topraklarda birbirimizin ve tüm canlıların haklarına saygılı sağlıklı ve güzel bir çevrede anlayış içinde, ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler.