Anasayfa HaberlerKınık - Soma arası yola 1 trilyon ek ödenek

Kınık - Soma arası yola 1 trilyon ek ödenek

Belediye Başkanı Hasan Ergene Kınık - Soma arasındaki yol için 1 trilyon ek ödenek çıktığını açıkladı. Başkan Ergene Kınık'tan Cumalı köye kadar olan kısmında duble yol kapsamına girdiğini bildirdi. Belediye Başkanı Hasan Ergen dün Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, Tes-İş sendikası Soma Şube Başkanı Tayyar Güzel ve Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Yusuf Değirmenci ile birlikte duble yol çalışmalarını yerinde inceledi. Daha sonra Cumalı köy Kınık arasında devam eden yol çalışmalırını da inceleyen Başkan Ergene müteahhit firma yetkilileri ile görüştü. Başkan Ergene Kınık Cumalı köy arasındaki müteaahhit tarafından yapılan yol için 1 trilyon daha ödenek ayrıldığını belirterek bu yolda Kınık'tan Cumalı köye kadar duble yol kapsamına alındığın söyledi. Belediye Başkanı Hasan Ergene yaptığı açıklamada 'Göreve geldiğimiz günden bu güne ısrarlı takip ve taleplerimiz sonucu Soma kamuoyu, ELİ, Nakliyeciler Kooperatifi, sendikalar, kamu ve sivil toplum örgütlerinin geniş desteğini alarak Soma'nın yıllardır süren yol meselesinde önemli bir mesafe alınmış oldu. Başlangıçta 1.5 trilyon olarak ayrılan ödeneğin 2.5 trilyona çıkması bunun en önemli göstergesidir. Soma'ya hakettiği bu önemli hizmeti kazandıran Sayın TBMM Başkanımız Bülent Arınç ve Manisa Milletvekillerimize teşekkür ediyorum' dedi.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR