Anasayfa HaberlerKent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Kurulumu

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Kurulumu

Mobese sisteminin ihalesini tek firma olarak giren Fiber Optik İletişim ve Network Sistemleri LTD. ŞTİ, 315 bin 647 TL teklif vererek almıştı. Mobese sisteminin 10 Eylül Festival açılışına yetiştirileceğini ifade eden Soma Belediye Başkanımız Hasan Ergene ;

"İlçemize kurulacak olan, kamera sistemi ve Belediyemiz birimleri arasında iletişimi sağlayacak işin yapımı önümüzdeki hafta itibari ile çalışmalara başlanacaktır. Çalışmaların hedeflenen bitim süresi 20 Eylül gibi biteceği tahmin edilmekteydi. Fakat Soma’mızın Kurtuluş yıl dönümü ve geleneksel yapmış olduğumuz, Karaelmas Festivaline yetişmesi için firma ile görüşülüp geceli gündüzlü çalışarak 10 Eylül tarihi yani Karaelmas festivalinin açılış günüde halkımızın hizmetine sunacağız.

İlçemizin Kırkağaç mevkii girişi, Atatürk Caddesi (bankalar mevkii), Beş yol, Adalet caddesi (Faik Usta), Çınar mevkii, Garaj mevkii, İstasyon Meydanı mevkii gibi 36 noktayı izleyecek şekilde kameralar koyulacaktır. Bunun yanında Belediyemize bağlı birimler olan Mezbahane, İtfaiye, Garaj ve Merkez su deposunun her türlü telefon ve network alt yapısı kurulmuş olacaktır. Bu sayede birimlerimiz daha hızlı ve entegre çalışacaktır.

Sistem 7 gün 24 saat kayıt edilecek ve aynı anda Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından izlenecektir. Bu sayede oluşan olaylara anında müdahale etme şansı olacaktır.  Genel esasları ile kurulan bu fiber optik alt yapı hizmeti vatandaşlarımıza güvenlik, bilgilendirme ve iletişim konusunda çok faydalı olacaktır. Yapılan bu hizmetin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim."