Anasayfa HaberlerKardeş Şehirden Misafir Var

Kardeş Şehirden Misafir Var

Soma'nın kardeş şehri olan Kırgızistan'ın Celalabat şehrinden dün misafirler Soma'ya geldi. Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret ettiler. Celalabat Valisi Mamasaliev Düyşonali, Celalabat Şehir meclis Başkanı Mamacanor Abdülkadir, Türk Kırgız Erkek lisesi Müdürü Ömer Faruk Sözcü, Müdür Muavini Mamatkulav Erkin ve Türk Kırgız Kız lisesi müdürü Kubatov Azamat'tan oluşan heyet Soma'yı ve civarını daha iyi tanımak, Eğitimdeki teknik ve teknolojik gelişmeleri yerinde incelemek için Soma'ya geldikleri belirtiliyor. Soma ve Turgutalp ile Celalabat daha önceki dönemlerde kardeş şehir ilan edilmişti. Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye Vali Mamasalive Düyşonali tarafından yöresel kıyafet hediye edildi.

Haber: Hafit UYAR Kurtuluş Gazetesi