Anasayfa HaberlerIsıtma Projesi Boruların Döşeme İhalesi Yapıldı.

Isıtma Projesi Boruların Döşeme İhalesi Yapıldı.

Türkiye’de ilk defa uygulanacak proje kapsamında toplam 22 bin konut ısıtılacak. Yaklaşık 25 milyon TL’lik Yatırım için son noktaya gelindi. İlk olarak Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 2 bin konutun ısıtılacağı ifade belirtildi. Projenin en büyük ihalesi olan Soma Bölgesel ısıtma sisteminin SEAŞ Girişinde bulunan Pompa İstasyonundan Cengiz Topel Meydanı arasında bulunan boruların döşenme ihalesi yapıldı.

Projesi TÜBİTAK tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ilk defa uygulanan proje kapsamında ilk etapta 10 bin konutun ısıtılması planlanıyor. SEAŞ Termik santralın atık buharının değerlendirileceği projede SEAŞ Termik santralı sıcak suyu Soma Belediyesine verecek. Belediye gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayarak konutlara ulaştıracak. Tüketici kömür ve diğer ısıtma sistemlerinden %50 indirimle ısınması planlanıyor. Projenin en büyük ihalesi olan Soma Bölgesel ısıtma sisteminin SEAŞ Girişinde bulunan Pompa İstasyonundan Cengiz Topel Meydanı arasında bulunan boruların döşenme ihalesi yapıldı. İhale Soma Belediyesi Kamu İhale Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İhalede Ana İletim Hattını döşeyen İnci İmdat isimli firma en düşük teklifi verdi. İşin Maliyeti 5.674.654.89 +KDV açıklandı. İhaleye 5 firma teklif verdi. İzmir Proses İnş. Tesisat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. 5 milyon TL teklif verirken, Bursa Energaz Müh. Müşavirlik Makina Tesisat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 3.945.847 TL, Ankara Isımek Makina Kazan Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 4.626.044 TL, Atilla Özgönül ve Ümsan İnş.Otomotiv ve Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 4.747.000 TL,Ankara İnci İmdat firması ise 3.387.536 TL. teklif verdi. İhale komisyonun değerlendirmesi sonucunda Soma Bölgesel Isıtma Sistemi iletim hattı yapım işine başlanacak.