Anasayfa HaberlerFestival başladı

Festival başladı

8. Karaelmas Kültür ve Sanat festivali Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. Yıl dönümü etkinlikler  okutulan Mevlid-i Şerif ve lokma hayrı ile başladı. Festival kapsamında yapılması Cuma günü yapılması gereken mevlid ve lokma hayrı dün yapıldı. Festivalin ilk etkinliği olan şehitler için mevlid okunması ve lokma hayrının yapılması dün gerçekleştirildi. Ünlü mevlidhanlardan İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek Parkaltı camiinde öğle namazından önce mevlid-i şerif okuyarak duada bulundu. Mevlide çok sayıda vatandaş katıldı. 8 Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılışı 7 Eylül Cuma günü yapılacak. Saat:17.00’de yapılacak açılışta Kortej yürüyüşü ve Festival alanı açılışı yapılacak. Festival açılışının ardından standlar katılanlar tarafından gezilecek. Açılıştan sonra saat:19.00’da Çocuklar için animasyon ve kukla gösterileri sunulacak. Saat: 20.00’de Cengiz Topel Meydanında Halk oyunları gösterileri, Mehteran gösterileri, Bursa Mehteran takımı konseri, Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterileri, Bursa Kılıç Kalkan Halk oyunları ekibi gösterilerini sunacak.
  8 Eylül Cumartesi günü Saat: 12.00’de Atatürk Stadında 4. Yağlı pehlivan güreşleri, Saat: 17.30’da Öğretmenevi’nde Anadolu Gazeteciler Birliği Tanıtım toplantısı yapılacak. Konuşmacı olarak Anadolu Gazeteciler Birliği Başkanı Orhan Efe katılacak. Saat:19.00’da Cengiz Topel Meydanında Çocuk animasyonları, Jonklör, palyaçolar ve yarışmalar yapılacak. Saat:21.00’de Nazım Yavuz Stadında ücretsiz Açık hava konseri düzenlenecek. Hakan Doğanay’ın sunuculuğunu yapacağı İsmail YK, İntizar konserinde sanatçılar birbirinden güzel şarkılarını Somalılar ile birlikte söyleyecek. Gecede Havai fişek ve lazer gösterileri ilgi ile seyredilecek. 9 Eylül Pazar Günü Saat:10.00’da İlhan Eryiğit Halı sahasında Taek-wondo turnuvası düzenlenecek. Saat:14.00’de yine İlhan Eryiğit Halı Sahasında Soma Belediyesi Halk Oyunları gösterileri sergilenecek. Saat:19.00’da Cengiz Topel Meydanında Çocuklar için animasyon şov gösterileri, Saat:21.00’de yine Cengiz Topel Meydanında Popstar yarışmasıyla ünlenen Utku - Tamer - Ayşen şarkılarını seslendirecek. 10 Eylül Pazartesi festivalin 4. Günü Saat:14.00 Bülent Ecevit parkı içinde Belediye Binası önünde Karaelmas Satranç Turnuvası düzenlenecek. Saat:19.00’da Cengiz Topel Meydanında Çocuklar için Sihirbaz, Palyaço gösterileri sunulacak. Saat:21.00’de Cengiz Topel Meydanında Umut Kuzey Rock Konseri olacak. 11 Eylül Salı günü Saat:11.00’de Soma Belediyesi  ve Maden-İş Sendikası işbirliği ile Maden ocaklarına gezi, Sendika önünden otobüs kaldırılacaktır. Saat:17.00’de Belediye Düğün Salonunda Soma Belediyesi ve Kızılay Derneği Soma Şubesi tarafından düzenlenen “Güvenli Yaşam ve Doğal Afet Bilinci” konulu panel, Saat:19.00’da Cengiz Topel Meydanında Animasyon gösterileri, Saat:21.00’de Cengiz Topel Meydanında Tiyatro-HANE “Oyuna Gelin, Oyuna Gelmeyin!” Konulu müzikal komedi, 12 Eylül Çarşamba günü Saat:15.00’de Belediye Düğün Salonunda Çocuk Tiyatrosu ”İstasyonda şenlik var” adlı müzikli çocuk masalı, Saat:17.00’de Cengiz Topel Meydanında, Jonklör, Palyaço, yarışmalar ve Sihirbaz gösterileri, Saat:21.00’de Belediye Düğün Salonunda Müzik dinletisi ve (Stand-Up gösterisi) sunulacak. Festivalin Son gününde ise Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. Yıl dönümü anısına tören düzenlenecek. Tören Atatürk anıtına çelenk sunulması ve kurtuluş töreni ile son bulacak.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR