Anasayfa HaberlerEngelliler el sanatları sergisi açıldı

Engelliler el sanatları sergisi açıldı

ENGELLİLER EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası Soma’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sakatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel engelliler kermesi, el sanatları ve resim sergisi açılışı yapıldı.
Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (Huzurevi) bahçesinde düzenlenen geleneksel engelliler kermesine Soma İlçe Kaymakamı Abdülkadir Ka...rataş, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı İbrahim Kılınç, Soma Belediye Başkanımız Hasan Ergene, Manisa İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcıları Mehmet Ziyakaya, Birgül Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Cafer Öcal, Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.
Huzurevi bahçesinde düzenlenen geleneksel engelliler kermesinin ardından, Engellilerin yapmış olduğu El sanatları sergisinin açılışı yapıldı.Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi binasında açılan El Sanatlar Sergisinde açılış konuşması yapan Kaymakam Abdülkadir Karataş, " Engellilerin özellikle el sanatları yönünden geliştirilmesi onların hem el becerilerinin artmasına hem de beyinsel gelişmelerinde çok önemli etkisi var.Burada açılan kursumuzu çok önemsiyoruz. Bu kurslarımız her yıl daha da büyütülerek açılmalı. Bu kurslarımızda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra Kaymakam Karataş ve beraberindekiler el sanatları sergisini gezerek yapılan ürünleri inceledi.